Τυπώστε το… εισιτήριο της βαλίτσας σας

Η αρχή του τέλους για το παραδοσιακό check-in στο αεροπλάνο έχει ήδη γίνει. Η ισπανική αεροπορική Iberia κάνει ένα βήμα παραπάνω, μειώνοντας κι άλλο τον χρόνο αναμονής σας στην ουρά μπροστά στα γκισέ των αεροδρομίων.

Η νέα υπηρεσία της εταιρείας ονομάζεται MyBagTag και σας δίνει τη δυνατότητα να τυπώσετε μόνοι σας την ετικέτα που μπαίνει στη βαλίτσα σας. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα www.iberia.com και ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες καθορίζετε τον αριθμό των αποσκευών σας, κατεβάζετε την ειδική ένδειξη και τυπώνετε οι ίδιοι τις ετικέτες, αφού πρώτα διπλώσετε τη σελίδα του εκτυπωτή στα τέσσερα. Μπορείτε μάλιστα να προμηθευτείτε τις επαναχρησιμοποιήσιμες πλαστικές θηκούλες, στις οποίες θα βάλετε τις ετικέτες, από κάθε ισπανικό αεροδρόμιο.

Με αυτόν τον τρόπο μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο θα κατευθυνθείτε απλά στους χώρους του fast bag drop, όπου οι υπεύθυνοι θα ελέγξουν τη βαλίτσα σας και αυτό είναι όλο! Η υπηρεσία MyBagTag μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τις Iberia, Iberia Express, και Air Nostrum, σε οποιαδήποτε εσωτερική πτήση, ενώ αναμένεται να επεκταθεί σύντομα και σε όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας. Αργότερα, θα καλύπτει και τις πτήσεις με ενδιάμεσους σταθμούς.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της υπηρεσίας MyBagTag είναι η μεγαλύτερη ευελιξία και άνεση στον έλεγχο των αποσκευών, καθώς οι πελάτες θα είναι σε θέση να προμηθευτούν τις ετικέτες των αποσκευών τους από οποιοδήποτε σημείο έχει σύνδεση στο internet. Η χρήση αυτής της υπηρεσίας αναμένεται να μειώσει σημαντικά το χρόνο αναμονής στα αεροδρόμια.

Αυτό το σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών φακέλων, και την αυτόματη ανάγνωση των ετικετών, ελέγχθηκε κατά τους τελευταίους μήνες στα αεροδρόμια της Μαδρίτης, της Μάλαγα, της Πάλμα ντε Μαγιόρκα και της Βαρκελώνης. Η ανάγνωση των ετικετών αποδείχθηκε ότι είναι 100% αξιόπιστη, ανεξάρτητα από το χρώμα που χρησιμοποιείται από τον εκτυπωτή, το χαρτί ή το μελάνι.