Ενδιαφέρον από Ταϊβάν για τουρισμό και κρητικά προϊόντα

Ενδιαφέρον για τα Κρητικά πιστοποιημένα προϊόντα, αλλά και για τον τουρισμό, εξέφρασε σήμερα ο πρεσβευτής της Ταϊβάν στην Ελλάδα, Paul Kuoboug Chang, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της περιφέρειας Κρήτης.

Ο κ. Chang συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου και συζήτησαν το πλαίσιο της διεύρυνσης των τουριστικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Κρήτης-Ταιβάν, ενώ ο ίδιος ανέφερε, ότι το τελευταίο διάστημα τριπλασιάστηκε ο τουρισμός από την Ταϊβάν στην Ελλάδα.

Όπως είπε, οι συμπατριώτες του γνωρίζουν τα κρητικά προϊόντα, μετά τη συμμετοχή της περιφέρειας Κρήτης στη παγκόσμια έκθεση τροφίμων, όπου είχε προσκληθεί και είχε λάβει μέρος, και όπου χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευθούν παραδοσιακά προϊόντα.

"Οι συμπατριώτες μου δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την κατανάλωση τους και εκτιμώ, ότι υπάρχουν οι προοπτικές, ή προϋποθέσεις, για την αύξηση των εξαγωγών κρητικών προϊόντων στην Ταϊβάν" ανέφερε ο κ. Chang.

Ο ίδιος τόνισε ακόμη, ότι ο προορισμός Ελλάδα, είναι αρκετά αγαπητός στους συμπατριώτες του, μετά την καθιέρωση απευθείας πτήσης Αθήνας-Ταϊπέι, με ενδιάμεσο σταθμό το Ντουμπάι, προσθέτοντας, ότι χάρη στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, τριπλασιάστηκε το τελευταίο διάστημα, ο τουρισμός από την Ταϊβάν στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης κ. Βρέντζου υπογράμμισε ότι η περιφέρεια και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με τον σχεδιασμό που υλοποιείται στον πρωτογενή και τουριστικό τομέα, συνεχίζει να «στήνει γέφυρες» συνεργασίας για την ενδυνάμωση των εξαγωγών της Κρήτης, αλλά και του τουρισμού.

"Τον Ιούνιο του 2014 στην παγκόσμια έκθεση τροφίμων στη πρωτεύουσα Τάιπει, είχε προσκληθεί η περιφέρεια Κρήτης από την κυβέρνηση της Ταϊβάν. Τότε είχε εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για την εισαγωγή πιστοποιημένων κρητικών προϊόντων, κυρίως σε ελαιόλαδο. Πρόκειται για μια δυναμική αγορά που καταναλώνει και το βιοτικό επίπεδο είναι αρκετά υψηλό, στοιχεία που πρέπει αξιοποιήσουμε" τόνισε η κ. Βρέντζου.