Αυθεντικές γεύσεις στο 3ημερο Arnea Kouzina Traditional

Η αυθεντικότητα των τοπικών προϊόντων και οι παραδοσιακές γεύσεις θα έχουν την τιμητική τους στο δεύτερο γαστρονομικό-πολιτιστικό δρώμενο, Arnea Kouzina Traditional, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 3 έως 5 Οκτωβρίου στο Άλσος Αγίας Παρασκευής στην Αρναία Χαλκιδικής.

Το προωθητικό ταξίδι του Mount Athos Area Kouzina στις αγορές του κόσμου αλλά και η δημιουργία Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής οδηγούν δεκάδες τοπικούς παραγωγούς (μέλη του Τοπικού Συμφώνου) να παρουσιάσουν στο κοινό προϊόντα, γεύσεις, πιάτα και γαστρονομικές δημιουργίες, σε συνεργασία με τη chef Ντίνα Νικολάου, η οποία υπογράφει και τα menu του promo tour της διοργάνωσης.

Χαρείτε μία εκπληκτική εκδρομή και περιήγηση στο πανέμορφο, φθινοπωρινό άλσος με τα χίλια χρώματα και αποκτήστε γαστρονομικές εκπαιδευτικές και τουριστικές εμπειρίες, τις οποίες οι τοπικοί παραγωγοί σας προσφέρουν μέσα από ένα πανηγύρι επικοινωνίας και χαράς με πολύ αγάπη, μεράκι και αφοσίωση!

Στην εκδήλωση, την οποία διοργανώνει ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο Επαγγελματιών Αρναίας, θα συμμετάσχουν 23 εκθέτες και τοπικοί παραγωγοί.

Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μαθήματα μαγειρικής και παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, οινογνωσίες, παραστάσεις από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, προσφορά τοπικών προϊόντων και πολλά ακόμα.

Το Arnea Kouzina Tradiotional αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς και συνάντησης της τουριστικής δραστηριότητας και του τοπικού πρωτογενούς τομέα, ενώ προωθείται ως παραδειγματική μορφή εναλλακτικής δραστηριότητας, η οποία συνθέτει και συνδυάζει τουριστικά φαινόμενα, καθιστώντας ως πόλο έλξης την παραδοσιακή πόλη της Αρναίας.

Ακόμη, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της τοπικής κοινωνικής συνοχής, η οποία αποτελούσε αρχικό στόχο του Οργανισμού και δημιουργεί πλέον μεγαλουργήματα – πρότυπα για τις ελληνικές τοπικές κοινωνίες.

Πληροφορίες για την όλη διοργάνωση αλλά και για το Mount Athos Area Kouzina 2015 θα βρείτε με ένα κλικ εδώ