To 50ο Ράλλυ Αιγαίου στο news.gr

Τα 50 του χρόνια κλείνει φέτος, το παλαιότερο και λαμπρότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός της χώρας μας, έχοντας χαρίσει μοναδικές, έντονες, συναρπαστικές στιγμές σε χιλιάδες ιστιοπλόους μέχρι σήμερα.

Το επετειακό Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου ανοίγει πανιά την Πέμπτη 18 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου. Αυτός ο ιδιαίτερος ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτής θαλάσσης, με τη μακρά ιστορία, διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον ΠΟΙΑΘ.

Web Media Sponsor του αγώνα είναι το news.gr. Η δημοσιογραφική του ομάδα θα παρακολουθεί και θα μεταδίδει καθημερινά τις εξελίξεις, με πολλά θέματα για την ιστορία και τις διαδρομές, φωτογραφικά αφιερώματα και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών.

Κατά τη διάρκεια του Ράλλυ θα έχετε την δυνατότητα μέσα από το site μας να παρακολουθείτε ζωντανά τους αγώνες σε καθημερινή βάση.

Από το 1964 το Ράλλυ Αιγαίου συγκεντρώνει ομάδες από όλη την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε χρόνο τα περισσότερα ελληνικά αγωνιστικά σκάφη δίνουν το “παρών” στη γραμμή εκκίνησης. Ανάμεσα τους, τα καλύτερα σκάφη και τα πιο εκπαιδευμένα πληρώματα, που έρχονται αντιμέτωπα σε μια μάχη γοήτρου.

Η 50η επέτειος του ιστορικού αυτού γεγονότος θα γιορταστεί με ιδιαίτερο τρόπο. Η φετινή διαδρομή περιλαμβάνει τη Σύρο ως πρώτο σταθμό, αφού αυτός ήταν και ο πρώτος σταθμός του αγώνα πριν 50 χρόνια. Στην συνέχεια τα σκάφη θα ταξιδέψουν ανατολικά για την πανέμορφη και μοναδική Πάτμο, ενώ μετά το νησί του Ιωάννου θα επισκεφθούν το Μεγάλο Κουφονήσι. Εκεί θα αγωνιστούν σε ιστιοδρομίες coastal (παράκτιες) και πλέον θα βάλουν ρότα για το Σούνιο, τερματίζοντας συμβολικά κάτω από τον ναό του Ποσειδώνα.

Χορηγός του αγώνα θα είναι τα παγωτά ΕΒΓΑ., ενώ ο χορηγός επικοινωνίας NOVA θα καλύψει εκτεταμένα με καθημερινές εκπομπές τον αγώνα και θα διαθέσει στιγμιότυπα και στα άλλα κανάλια.