11 Mirrors: Το Κίεβο στον καθρέπτη

Ατμόσφαιρα εποχής και σύγχρονη πολυτέλεια

11 Mirrors. Αυτό είναι το όνομα της νεότερης ξενοδοχειακής άφιξης του Κιέβου, που έγινε αμέσως και το πρώτο μέλος των Design Hotels στην Ουκρανία, με τους καθρέπτες του να γεννούν άπειρες εικόνες και σκέψεις…

Όταν ένας διάσημος σε ολόκληρο τον κόσμο μποξέρ, με guest εμφάνιση στην ταινία Ocean’s Eleven, αποφασίζει να φτιάξει ένα ξενοδοχείο στην πατρίδα του, εμπνεόμενος από τις διαφορετικές πλευρές του Κιέβου αλλά και από τα πάμπολλα ταξίδια του, το αποτέλεσμα είναι ένα ατμοσφαιρικό design hotel.

Ο celebrity boxer Wladimir Klitschko θέλησε να αποτυπώσει τις εμπειρίες του – από την πόλη και τη δουλειά του – μέσα σε ένα νέο χώρο φιλοξενίας. Οι καθρέπτες ήταν ο τρόπος που βρήκε για να δείξει τις διαφορετικές πτυχές και διαστάσεις του Κιέβου, που ήδη έχει μπει για τα καλά στον ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό χάρτη, αλλά και τις ξεχωριστές στιγμές που έχει ζήσει ως ταξιδιώτης, στις περιοδείες της διάσημης αθλητικής του καριέρας. Οι αρχιτέκτονες Anatoliy Kirik και Marina Leo ανέλαβαν να υλοποιήσουν την έμπνευση του Klitschko, συνδυάζοντας τις παγκόσμιες τάσεις στο design με τη διαχρονική κομψότητα.

Το στενό κτήριο που επελέγη για να στεγάσει το ξενοδοχείο των 11 ορόφων, εντυπωσιάζει ήδη από το εξωτερικό του, με την αυστηρή πρόσοψη από γρανίτη, που παντρεύει το σύγχρονο ντιζάιν και την αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα. Οι επισκέπτες περνούν μέσα από γυάλινες πόρτες για να μπουν στο λόμπι, όπου κυριαρχούν τα φυσικά υλικά, με πέτρινους τοίχους, δάπεδο και τζάκι που στολίζονται από υαλοπίνακες, ενώ η οροφή είναι από ανοξείδωτο χάλυβα και σχεδιάστηκε ειδικά για το ξενοδοχείο. Οι καθρέπτες που κοσμούν τους τοίχους φτιάχτηκαν από την ουκρανική εταιρεία Brothers Fomichev.

Δωμάτια και σουίτες

Τα 49 πολυτελή δωμάτια και οι σουίτες έχουν μελετηθεί για να προσφέρουν ηρεμία και απόλυτη ιδιωτικότητα, ενώ τα παράθυρα τους έχουν θέα το ιστορικό κέντρο του Κιέβου. Ζεστοί φωτισμοί, ξύλο σε σκούρους τόνους, ευρύχωρα μπάνια – που μοιάζουν με σπα - και ανεπαίσθητες πινελιές από χρώματα, συνθέτουν το σκηνικό. Στους εσωτερικούς χώρους κυριαρχεί η σύγχρονη απλότητα και κομψότητα. Μαύρο και άσπρο φόντο, μεγάλα πανοραμικά παράθυρα, ασημί καθρέφτες και επιφάνειες που αντανακλούν εικόνες και κεραμικά διακοσμητικά από τον καλλιτέχνη Taras Tkachenko δίνουν στο ξενοδοχείο την αίσθηση του μινιμαλισμού.



Το πορτοκαλί χρώμα στο ντιζαϊνάτο μπαρ καλωσορίζει τους επισκέπτες, ενώ το κομψό, «ανεπίσημο» εστιατόριο στον ημιώροφο, καθώς και το μεγάλο τζάκι στο σαλόνι, προκαλεί τους επισκέπτες για χαλάρωση και κοκτέιλ. Το 11 Mirrors βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, μόλις λίγα μέτρα από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Όλα τα μεγάλα ιστορικά αξιοθέατα, καθώς και τα καλύτερα καφέ, μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα και γκαλερί τέχνης βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, με τα πόδια, από το ξενοδοχείο.

Info
Διεύθυνση: 34A, B.Khmelnytskogo St.
Website: www.11mirrors-hotel.com/home
Τιμές: Από € 265 το δίκλινο