Ένας Πικάσο στο Αμπού Ντάμπι

Ένα σπάνιο έργο του Pablo Picasso θα φιλοξενηθεί από το μουσείο Louvre του Αμπού Ντάμπι στην έκθεση με θέμα Birth of a Museum μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Ο διάσημος ζωγράφος αναγνωρισμένος ως ο πιο θρυλικός καλλιτέχνης του 20ου αιώνα συνέβαλε τα μέγιστα στην εξάπλωση της σύχρονης τέχνης και είναι γνωστός για τους πειραματισμούς του και τη χρήση μοναδικών τεχνικών με υλικά που έβρισκε σε κάθετι γύρω του. Το «Πορτρέτο μιας κυρίας» είναι ένα σχεδόν άγνωστο έργο του που δεν έχει εκτεθεί ποτέ πριν και πρόκειται για ένα κολάζ με τη χρήση κομματιών χαρτιού.

Ο βιογράφος του John Richardson ισχυρίζεται στο βιβλίο του «Η ζωή του Πικάσο» ότι πρόκειται για το πορτρέτο μιας διάσημης κοπέλας, της Natalie Paley, που ήταν εγγονή του τσάρου Αλέξανδρου του δευτέρου της Ρωσίας. Υπήρξε μοντέλο στην εποχή της και πασίγνωστη στους παρισινούς κύκλους της μόδας. Ο Πικάσο φαίνεται ότι χρησιμοποίησε φωτογραφίες της κοπέλας για να καταφέρει να αποδώσει όσο το δυνατόν καλύτερα το οβάλ της πρόσωπο, τα ωραία χαρακτηριστικά και τη λεπτή σιλουέτα.

Μέσα από μια συμφωνία που γεννήθηκε μεταξύ των κυνερνήσεων της Γαλλίας και του Αμπού Ντάμπι το μουσείο Louvre Abu Dhabi θα παρουσιάσει έργα τέχνης, χειρόγραφα και αντικείμενα πολιτιστικής, ιστορικής και κοινωνιολογικής σημασίας. Τα εκθέματα θα προέρχονται από κοινωνίες και πολιτισμούς όλου του κόσμου, αλλά θα δωθεί έμφαση στα παγκόσμια θέματα και τις κοινές επιρροές για να τονιστούν οι ομοιότητες που προκύπτουν από την κοινή ανθρώπινη εμπειρία που ξεπερνά τη γεωγραφία, την εθνικότητα και την ιστορία.