Δεσμώτες του ιλίγγου και του… πανικού: Η τεράστια γυάλινη γέφυρα της Κίνας

Αυτή τη γέφυρα οι περισσότεροι την περνούν μπουσουλώντας ή αγκαλιά με κάποιον άλλο για να παίρνουν θάρρος ή φωνάζοντας... Είναι η τεράστια γυάλινη γέφυρα που εδώ και λίγες μέρες στέκει σε ύψος 180 μέτρων πάνω από έναν ψηλό γκρεμό στην επαρχία Χιουνάν της κεντρικής Κίνας.

Η γέφυρα Haohan Qiao, όπως είναι γνωστή στα κινέζικα, είναι μια από τις τελευταίες τουριστικές ατραξιόν που παρουσιάζει η Κίνα. Όλες έχουν ένα κοινό: γυάλινο πάτωμα.

Οι κατασκευαστές της τονίζουν ότι μπορεί να φαίνεται τρομακτικοί, είναι όμως απολύτως ασφαλής. Καθησυχαστικοί...

Η γέφυρα βρίσκεται στο Εθνικό Γεωλογικό Πάρκο Σινιουζάι. Είναι φτιαγμένη από γυάλινα πάνελ, πάχους 24 μιλιμέτρ και 25 φορές πιο ανθεκτικού από το κανονικό γυαλί. Επίσης να σημειωθεί ότι η γέφυρα είναι κρεμαστή!

Στη θέση της σημερινής γυάλινης γέφυρας του... ιλίγγου και του πανικού, υπήρχε εδώ και πάρα πολλά χρόνια μια ξύλινη γέφυρα.

Σύντομα στη Χιουνάν θα ανοίξει ακόμη μια γυάλινη γέφυρα, στην περιοχή Ζανγκτζαγιέ Κάνιον, περίπου 300 χλμ από τη γέφυρα του Σινιουζάι. Όταν ολοκληρωθεί, η γέφυρα του Ζανγκτζαγιέ θα είναι η ψηλότερη και μακρύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο με μήκος 430 μέτρα και ύψος 300 μέτρα.