Ταξίδι σε Βιέννη – Βουδαπέστη με οδηγό την Aegean

Η Βουδαπέστη, εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων και όχι άδικα. Η Ουγγρική πρωτεύουσα κρατάει ακόμα κάτι από την αίγλη της πρώην Αυστρουγγρικής αυτοκρατορίας, παραμένοντας ταυτόχρονα προσβάσιμη  για κάθε budget, κάνοντας την ιδανικό προορισμό για κάθε ταξιδιώτη.

Αν δεν την έχετε επισκεφθεί ακόμα, η ερχόμενη άνοιξη είναι η ιδανική ευκαιρία για να την βάλετε στο πρόγραμμά σας. Κι αν χρειάζεστε παραπάνω λόγους, σας παραθέτουμε εδώ τα τοπ σημεία της πόλης που μας κάνουν να «ψηφίζουμε» Βουδαπέστη δαγκωτό!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε για την πόλη είναι ότι είναι στην κυριολεξία «διπρόσωπη:» χωρισμένη σε δύο μέρη, την Βούδα, που διαθέτει τον περισσότερο από τον ιστορικό πλούτο της Ουγγρικής πρωτεύουσας, με κτίρια που φτάνουν μέχρι και την μεσαιωνική εποχή, και την Πέστη που είναι το σύγχρονο κέντρο της πόλης. Από εκεί ξεκινάμε την περιήγησή μας, με την Πλατεία των Ηρώων, μια μεγάλη πλατεία που κατασκευάστηκε το 1896 για να τιμηθούν τα χίλια χρόνια από την κατάκτηση της Ουγγαρίας από τους Μαγιάρους. Περιβάλλεται από επιβλητικά αγάλματα όλων των ηρώων της Ουγγρικής ιστορίας, καθώς και το Μουσείο Καλών Τεχνών και την Πινακοθήκη Mucsarnok.

Αφού απολαύσετε τον καφέ ή το γεύμα σας στην γραφική λίμνη που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία, μπορείτε να επισκεφθείτε την Matyas Templom (Εκκλησία του Ματίας) και να απολαύσετε τη μαγευτική θέα της πόλης από το καμπαναριό. Η εκκλησία χρησιμοποιούταν παραδοσιακά για την στέψη των Ούγγρων βασιλέων και ξεχωρίζει για την λέπτη και χαριτωμένη αρχιτεκτονική της. Αν είστε φαν του shopping, στην περιοχή θα βρείτε και τον κύριο εμπορικό δρόμο της πόλης καθώς και όμορφα καφέ και μπαρ.

Για να επισκεφθείτε τη Βούδα, αξίζει να αφιερώσετε μια ολόκληρη μέρα, ώστε να δείτε την παλιά μεσαιωνική πόλη, με τους στενούς πλακόστρωτους δρόμους και τα μοναδικής αρχιτεκτονικής κτίριά της. Περάστε την Szechenyi lanchid, δηλαδή την γνωστή αλυσιδωτή γέφυρα-σύμβολο της πόλης, και περπατήστε ως το Λόφο με το Παλάτι και το Κάστρο των Ψαράδων, έναν προμαχώνας που συνδυάζει το νεογοτθικό και το νεορωμαικό ρυθμό και αποτελείται από 7 πύργους -όπου ο καθένας συμβολίζει μία από τις 7 φυλές των Μαγυάρων- που μοιάζουν να είναι βγαλμένοι μέσα από παραμύθι! Κλείστε την ημέρα σας ιδανικά στο Gellert Spa, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε στα φημισμένα ιαματικά λουτρά του ξενοδοχείου που είναι χτισμένα το 1918.

Πριν φύγετε, μην ξεχάσετε να επισκεθείτε το Νησί της Μαργαρίτας, μια πράσινη όαση στον Δούναβη γεμάτη πάρκα και μέρη στα οποία θα βρείτε πολλους κατοίκους της πόλης να χαλαρώνουν ή να διασκεδάζουν με κάποιο σπορ τα Σαββατοκύριακα. Το Νησί της Μαργαρίτας είναι και μέρος διεξαγωγής του μεγαλύτερου μουσικού φεστιβάλ της χώρας, με τα μεγαλύτερα ονόματα να κοσμούν κάθε χρόνο την ανοιχτή μουσική σκηνή του.

Θέλετε να γνωρίσετε από κοντά την Ουγγρική πρωτεύουσα; Το ίδιο έκανε πρόσφατα και η Μαριλύβια, μια εκ των δύο νέων Aegean Travellers της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας (http://www.aegean-traveller.com/). Ακολουθήστε τα χνάρια της λοιπόν και κλείστε την επόμενη απόδραση σας τώρα!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη...Βιέννη! 

Είναι γνωστό πως η Βιέννη αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Χριστουγεννιάτικους  προορισμούς.  Όμως η πρωτεύουσα της Αυστρίας είναι πολύ παραπάνω από μία πόλη για τις γιορτές, είναι ένας μαγικός προορισμός για όλο το χρόνο. Άλλωστε, είναι πολλοί αυτοί που παρουσιάζουν τη Βιέννη ως μια πόλη βγαλμένη από παραμύθι.

Είναι άφθονα τα στοιχεία που συνθέτουν την ατμόσφαιρα παραμυθιού: τα πλακόστρωτα σοκάκια, οι ιππήλατες άμαξες που κυκλοφορούν στην πόλη, τα χιονισμένα πάρκα τους χειμερινούς μήνες, τα αμέτρητα καφέ και εστιατόρια σε μπαρόκ στυλ, τα παλάτια...Μάλιστα το παλάτι του Hofburg είναι εκείνο που φιλοξενεί το μουσείο της αγαπημένης των Αυστριακών, της Πριγκίπισσας Σίσσυ. Όποιος το επισκεφτεί μπορεί να γνωρίσει καλύτερα τη γυναίκα πίσω από το μύθο, αλλά και να πάρει μια γεύση από τη ζωή των βασιλέων και των αυτοκρατόρων άλλης εποχής.

Κι αν φτιάχνετε τις βαλίτσες σας για την πόλη, μην ξεχάσετε να πακετάρετε τα καλά σας ρούχα! Η περιπλάνηση σε άλλες εποχές συνεχίζεται με μια επίσκεψη στην παγκόσμιας φήμης όπερα της Βιέννης, όπου επιβάλλεται να απολαύσετε ένα έργο του κλασσικού ρεπερτορίου!

Η Aegean φέρνει κοντά μας και αυτό τον προορισμό! Πρόσφατα άλλωστε στη μαγική πόλη «έστειλε» και τον Aegean Traveller, Κίμωνα, ο οποίος γνώρισε τόσο τη Βιέννη του παραμυθιού όσο και τη σύγχρονη  πλευρά της πόλης! Τις «περιπέτειές» του μπορείτε να παρακολουθήσετε στο:  http://www.aegean-traveller.com/ . Εμπνευστείτε, κλείστε εισιτήρια στο http://el.aegeanair.com/ και ζήστε κι εσείς τις πιο παραμυθένιες διακοπές της ζωής σας!