Το ξενοδοχείο των σταρ επιστρέφει στο Βερολίνο

Ενισχύοντας το ανανεωμένο προφίλ του Βερολίνου, το εικονικό ξενοδοχείο Zoo ανοίγει τις πύλες του, μετά από μια θεαματική ανακαίνιση.

Με 145 δωμάτια και σουίτες, μια βεράντα στον τελευταίο όροφο, ένα φωτεινό σαλόνι, ένας χειμερινό κήπο και το περίφημο Grace Bar, ένα εμβληματικό κομμάτι της ιστορίας του Βερολίνου είναι έτοιμο για μια μεγάλη επιστροφή.

Προσθέτοντας πολυτελείς πινελιές, όπως το χαλί πασαρέλα από την Diane von Furstenberg, αξεσουάρ δωματίου από το Maison Martin Margiela και ένα ειδικά σχεδιασμένο βερνίκι νυχιών από την Uslu Airlines το πέμπτο ξενοδοχείο - μέλος των Design Hotels στο Βερολίνο έχει μια νέα ιστορία να μας πει.

Ένα εντυπωσιακό Living Room

Εάν οι τοίχοι του κτιρίου, που στεγάζει το ξενοδοχείο Zoo μπορούσαν να μιλήσουν θα έλεγαν την ξεχωριστή ιστορία μιας βασιλικής πρόσοψης και των κατοίκων που έζησαν πίσω από αυτήν.

Από την κατασκευή του κτιρίου το 1891 ως ιδιωτική κατοικία στην μετατροπή του σε ξενοδοχείο το 1911 και από την αίγλη της δεκαετίες του '20 ως το επίσημο VIP ξενοδοχείο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Μια πύλη από φυσική πέτρα καλωσορίζει τους επισκέπτες του σήμερα, με ένα εντυπωσιακό χρωματιστό χαλί από την Diane von Furstenberg, με ασπρόμαυρες λεοπαρδάλεις να δεσπόζουν στη μέση.

Η πασαρέλα 22 μέτρων έχει τοποθετηθεί σε όλο το μήκος της εισόδου και οδηγεί τους επισκέπτες στον χώρο υποδοχής και στο Living Room, την καρδιά και την ψυχή του ξενοδοχείου.

Ζωντανά χρώματα, πολυτελή χαλιά, βυσσινί καναπέδες και μοβ πολυθρόνες Τομ Ντίξον δένουν αρμονικά με το σκούρο ξύλο και τις δερμάτινες καρέκλες δίπλα στο τζάκι.

Τα τεράστια παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή πλημμυρίζουν τον χώρο με φυσικό φως, χαρίζοντας στην περιοχή αυτή της πόλης ένα χαλαρωτικό και δημιουργικό περιβάλλον για ήρεμες στιγμές ή εργασία.

Οι σουίτες

Διατηρώντας την αίγλη του ιστορικού κτιρίου, τα 145 δωμάτια και οι σουίτες προβάλλουν το καθένα τη δική του “προσωπικότητα”. το καθένα φέρουν τα δικά τους εμπορικά σήματα.

Οι επτά κατηγορίες δωματίων διαθέτουν king και queen size κρεβάτια, τηλεοράσεις LCD, καφετιέρα Nespresso, ντους ψιλής βροχής ή πολυτελείς αυτόνομες μπανιέρες.

Για να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία άνεσης και εκλεπτυσμένης κομψότητας η σχεδιάστρια Dayna Lee επέλεξε μια χαλαρωτική παλέτα χρωμάτων, με κάποιες πιο ισχυρές αποχρώσεις.

Οι αρμονικές αντιθέσεις δημιουργούνται από τις custom-made ξύλινες ντουλάπες και τα ζεστά ξύλινα πατώματα και αντισταθμίζονται με τις άνετες πολυθρόνες, που ταιριάζουν με τα κεφαλάρια και τα αμπαζούρ στο χρώμα του ελεφαντόδοντου, που είτε κρέμονται, είτε στέκονται δίπλα στο κρεβάτι.

Για τους επισκέπτες που αναζητούν την πολυτέλεια στο Hotel Zoo, οι δύο Penthouse Suites αποτελούν την επιτομή του στυλ. Μεγάλα παράθυρα φωτίζουν του χώρους, ευρύχωρα καθιστικά με τζάκι και στιλάτη διακόσμηση είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά τους.

Grace Bar

Εμπνευσμένο από την Speakeasy ατμόσφαιρα του παλιού ξενοδοχείου, που υπήρξε το σημείο συνάντησης θρυλικών σταρ του κινηματογράφου και της πνευματικής ελίτ, το Grace Bar προσφέρει κλασικά κοκτέιλ από το 1920 έως το 1950.

Το μπαρ από λακαρισμένο ξύλο δεσπόζει στον οικείο χώρο, όπου Βερολινέζοι και επισκέπτες συναντιούνται για ποτό στα ψηλά ή τα χαμηλά, ξύλινα τραπέζια με τις λαδί δερμάτινες πολυθρόνες.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ