Διαμονή με…άρωμα γυναίκας

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά Art Nouveau κτίρια της Στοκχόλμης ξαναγεννιέται, παίρνοντας πνοή και έμπνευση από μια γυναίκα που το στιγμάτισε, τη Miss Clara. Ένα νέο design κατάλυμα κάνει την εμφάνιση του στην πόλη, δίνοντας έναν αέρα ανανέωσης στην έννοια της διαμονής.

Χτισμένο το 1910, το πρώην σχολείο θηλέων “Ateneum” μεταμορφώθηκε από τον όμιλο Nobis σε ένα κομψό σκανδιναβικό ξενοδοχείο, σε μια ολοένα αναπτυσσόμενη συνοικία της πόλης.

Η Clara Strömberg ήταν η πρώτη διευθύντρια του σχολείου και αγαπημένο πρόσωπο των μαθητριών και το όνομα της θεωρήθηκε το καταλληλότερο για το ξενοδοχείο, αφού αποπνέει μια παλιά ψυχή με σύγχρονη καρδιά.

Ένα παράθυρο στην πόλη

Τα ψηλά ταβάνια, τα μεγάλα παράθυρα και μια πρωτότυπη σκάλα, αναδεικνύουν το παρελθόν του κτηρίου, ενώ η πρόσφατη ανακαίνιση έχει δώσει σύγχρονη μορφή στις παλιές σχολικές αίθουσες, μετατρέποντας τις σε 92 φιλόξενα δωμάτια και 4 σουίτες.

Ο Σουηδός αρχιτέκτονας Gert Wingårdh έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στα αρχικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, δίνοντας έμφαση στα εντυπωσιακά θολωτά παράθυρα, που προσφέρουν θέα στην πολύβουη λεωφόρο Sveavägen.

Στο επίπεδο του δρόμου, ένα ζωντανό εστιατόριο και μπαρ καλωσορίζουν τους επισκέπτες και να ανακαλύψουν τον κοσμοπολίτικο παλμό της περχιοπής.

Ο Master Chef Daniel είναι υπεύθυνος για το εστιατόριο 80 θέσεων, προσφέροντας πιάτα της διεθνούς κουζίνας, αλλά και κλασικές σουηδικές γεύσεις.

Απόλυτα συνδεδεμένο με το σαλόνι και το Lobby, το μπαρ προσφέρει στους επισκέπτες μια οικεία ατμόσφαιρα, με πέτρινα δάπεδα και τη χρήση της σουηδικής αισθητικής.

Ιδανικά για χαλαρωτικές στιγμές η σάουνα και ο χώρος χαλάρωσης αποφορτίζουν τους επισκέπτες από τη φασαρία της πόλης.

Σουηδική αισθητική

Τα minimal δωμάτια δίνουν μια αίσθηση χαλάρωσης, ενώ η πολυτέλεια αναδεικνύεται στα μαρμάρινα μπάνια και τα κομψά έπιπλα.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι τα μοναδικά κεφαλάρια, που θυμίζουν το Art Nouveau παρελθόν του κτίσματος.

Παράλληλα, έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά σουηδικά στοιχεία, όπως το δέρμα και το ξύλο. Με ίχνη από τις ρίζες του κτιρίου να παραμένουν άθικτα, το νέο ξενοδοχείο δίνει μια λεπτή αίσθηση του déjà vu, ενώνοντας το παρελθόν με το μέλλον.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ