Εντυπωσιακό αεροδρόμιο στη μέση του Τάμεση!

Οι επισκέπτες της πόλης του Λονδίνου έχουν συνηθίσει να απολαμβάνουν τη θέα του Τάμεση πριν προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της πόλης. Σε λιγότερο από 10 χρόνια από σήμερα, θα έχουν την ευκαιρία να προσγειώνονται σε ένα νέο αεροδρόμιο, που θα χτιστεί στο κέντρο του ποταμού!

Το καινούριο φουτουριστικό κτίριο, που θα διαθέτει έξι αεροδιαδρόμους έχει προταθεί να χτιστεί σε ένα τεχνητό νησί, περίπου 80 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, κοντά στο Isle of Sheppey.

Το σχέδιο κατατέθηκε από μια κοινοπραξία, που ιδρύθηκε από τον δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον και αναμένεται να κοστίσει 76 δισ. δολάρια, ενώ θα ολοκληρωθεί σε διάστημα επτά ετών.

Με τη δυναμικότητα του Heathrow, του κεντρικού αεροδρομίου της πόλης, να αγγίζει το 99%, η πρωτεύουσα της Αγγλίας χρειάζεται επειγόντως περισσότερους διαδρόμους προσγείωσης.

Η τοποθεσία του νέου αεροδρομίου επιλέχθηκε ώστε να αποφευχθεί επιπλέον ηχορύπανση από τα αεροπλάνα, σε μια πόλη που είναι ήδη επιβαρυμένη.

Το London Britannia Airport, όπως θα ονομάζεται, θα έχει οβάλ σχήμα, που θα χωρίζεται κάθετα από διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης. Ημιδιάφανα ημισφαιρικά σκέπαστρα θα καλύπτουν την κεντρική αίθουσα αναμονής επιβατών, ενώ το φυσικό φως που θα μπαίνει θα επιτρέπει την ανάπτυξη βλάστησης, ακόμα και δέντρων στο εσωτερικό του.

Το αεροδρόμιο του Heathrow, το πιο πολυσύχναστο αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη όσον αφορά στην κυκλοφορία επιβατών και το τρίτο πιο πολυσύχναστο στον κόσμο, θα κλείσει αν η δημιουργία του Britannia Airport γίνει πραγματικότητα.

Οι αριθμοί των επιβατών στα αεροδρόμια του Λονδίνου αναμένονται να είναι υπερδιπλάσιοι μέχρι το 2031, αγγίζοντας τους 300 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, από τους 127 εκατομμύρια που ήταν το 2010, σύμφωνα με την Greater London Authority .