Πώς να επιλέξετε σωστά το πακέτο διακοπών σας

Χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή επιλογή ενός εκδρομικού πακέτου, μας δίνει ο πρόεδρος του τουριστικού οργανισμού Manessis Travel. Ποια είναι τα σημεία που πρέπει να προσέχουμε περισσότερο και πως αξιολογούμε τις τιμές από τα διάφορα τουριστικά γραφεία; Όλες οι απαντήσεις εδώ!

Ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να διαλέξουμε ένα οργανωμένο πακέτο διακοπών, που θα ταιριάζει με τα γούστα και τις ανάγκες μας;

Το ταξίδι ξεκινάει από την επιλογή του προορισμού και του πακέτου! Τα κριτήρια επιλογής ποικίλουν, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του καθενός. Όμως, τα σταθερά κριτήρια είναι η διασφάλιση της ποιότητας του πακέτου και η σίγουρη διεξαγωγή του ταξιδιού έτσι όπως ορίζεται στο πρόγραμμα. Θα συμβούλευα τους φίλους που θέλουν να ταξιδέψουν για τις γιορτές να κάνουν την επιλογή τους με γνώμονα την ποιότητα και την πρωτοτυπία που καθιστούν το ταξίδι τους μοναδικό! Η διαφορά κρύβεται πάντα στη λεπτομέρεια, κι εμείς έχουμε φροντίσει σε όλα μας τα πακέτα να διαφοροποιούμαστε.

Ποια είναι τα σημεία που θα πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε ένα πακέτο διακοπών;

Σίγουρα τον ταξιδιωτικό σύμβουλο που σας το προτείνει, νομίζω πως στην αγορά το κάθε ταξιδιωτικό γραφείο έχει μια φήμη που το ακολουθεί, ας την λάβουμε κι αυτή υπόψη, σε σχέση με τη σοβαρότητα και την συνέπεια του καθενός. Ασφαλώς, έπειτα, τις ίδιες τις παροχές του πακέτου. Υπάρχουν δεκάδες πακέτα λόγου χάρη για Παρίσι ή Λονδίνο, αλλά τελικά ποιο είναι εκείνο που είναι το πιο επιμελημένο; Το πιο προσεγμένο και το πιο πλήρες; Με αυτόν τον τρόπο θα συμβούλευα τους ταξιδιώτες να αξιολογούν τα πακέτα που τους προτείνονται.

Γιατί υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις τιμές των πακέτων ανάμεσα στα διάφορα Ταξιδιωτικά Γραφεία;

Αναγκαστικά, επιστρέφω στην προηγούμενη απάντησή μου. Είναι πάντα θέμα πληρότητας και πρωτοτυπίας ενός πακέτου. Και τελικά, τι είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά; Ένα πακέτο λίγα ευρώ ακριβότερο από ένα άλλο που όμως δεν μου προτείνει τίποτα νέο και ιδιαίτερο; Πρέπει οι φίλοι τώρα που οι καιροι είναι δύσκολοι, να εξετάζουν πιο αναλυτικά τις παροχές που εξασφαλίζει το κάθε πρόγραμμα, για να μπορούν να αξιολογήσουν και την τιμή του.

Ποιος είναι ο ρόλος του Ταξιδιωτικού μας Πράκτορα;

Ο ρόλος ενός ταξιδιωτικού πράκτορα είναι πολύ ιδιαίτερος. Είναι εκείνος που θα μας εμπνεύσει να κάνουμε ένα ταξίδι, να αποκτήσουμε μια νέα εμπειρία ζωής. Είναι εκείνος που θα μας το σχεδιάσει, επιμεληθεί και ολοκληρώσει από το Α έως το Ω για να καλύψει τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Οφείλει να μας διασφαλίζει την ασφάλεια και την καλή εκτέλεση του ταξιδιού, αλλά κυρίως να μας προτείνει τον ιδανικότερο προορισμό στις ιδανικότερες συνθήκες κάθε φορά, ούτως ώστε κάθε ταξίδι να είναι μια αξέχαστη εμπειρία! Άλλωστε, μπορεί να υπάρχει κρίση στο χώρο μας, αλλά δεν παύει να είμαστε απόγονοι του Οδυσσέα …
Έχουμε τον ιό του ταξιδιού στο DNA μας. Ο Έλληνας θα ταξιδέψει τώρα μπορεί όχι για 10 ημέρες όπως παλαιότερα, αλλά για 5, μπορεί όχι σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, αλλά σε ένα τετράστερο. Και εδώ, εγώ και η ομάδα μου, έχουμε φροντίσει να προσφέρουμε ταξίδια με διαμονή σε πεντάστερα με τιμές περίπου του 1995.