Διακοπές στο βασίλειο των ζώων

Δεν θα ξέρεις ποιον καινούριο μικρό φίλο να αγαπήσεις πιο πολύ, όταν βρεθείς για πρώτη φορά στην παραμυθένια Κερασούπολη! Ευκαιρία μοναδική για να πάρεις και το δικό σου ζωάκι μαζί και να απολαύσεις την αυθεντική φύση και φιλοξενία του Αγροκτήματος Φωκαέων, μόλις δύο από την Αθήνα!

Πρέπει να προσέχεις που περπατάς στην Cherry Land. Τα πορτοκαλιά λιλιπούτια παπάκια έχουν σαφώς προτεραιότητα καθώς κατεβαίνουν για το καθημερινό τους κολύμπι στη λίμνη. Άσε τις κότες, τα αρνάκια και τα πρόβατα, τα γατιά, τα σκυλάκια μικρά και μεγάλα, τα κουνελάκια και τους κύκνους. Τώρα, αν κουράστηκες ανέβα στο γαϊδουράκι και θα σε πάει εκείνο βόλτα! Το βασίλειο των πιο αγαπημένων ζώων μικρών και μεγάλων «ζει και βασιλεύει» στο αγρόκτημα Φωκαέων (ή αλλιώς Crerry Land) που βρίσκεται στον οικισμό Κερνίτσα του νομού Κορινθίας.

Το κτήμα

Το κτήμα, είναι γεμάτο κερασιές και βυσσινιές, πλατάνια, χρωματιστά λουλούδια, λίμνες και μικρούς στάβλους και φυσικά τέσσερις ξεχωριστές κατοικίες, όπου και φιλοξενούνται οι καλεσμένοι του. Είναι ένας μικρόκοσμος γεμάτος από κάθε λογής μικρά και μεγάλα ζώα, που ζουν εκεί, ανάμεσα στην παρθένα φύση. Παράδεισος για τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους, παρέες και ζευγάρια που αναζητούν όχι μόνο κάτι ξεχωριστό, αλλά κυρίως να έρθουν σε επαφή με τη φύση και τα ζώα.

Από τις πλέον αναγνωρίσιμες φάτσες στο κτήμα 

Πρωινή βόλτα με παρέα

Οι Αγροικίες

Από ξύλο και πέτρα είναι φτιαγμένες οι αγροικίες ,όπως τις αποκαλούν οι οικοδεσπότες της Cherry Land. Η κάθε μια έχει το δικό της στυλ, θέμα και όνομα! Όλες όμως διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, ζεστό νερό, τηλεόραση, DVD και ψυγείο και ανάλογα με το μέγεθος μπορούν να φιλοξενήσουν από δύο έως οκτώ άτομα. Το δωμάτιο του Κυνηγού για παράδειγμα είναι πέτρινο και έχει τζάκι και βρίσκεται καταμεσής του περιβολιού με τις κερασιές. Οι ρομαντικοί θα επιλέξουν το Νεραϊδόσπιτο, που είναι δίπλα στη λίμνη και οι πιο μοναχικοί θα μείνουν στο σπίτι του Κομπογιαννίτη, που έχει και πατάρι και θέα στο βουνό, αλλά και ωραία αυλή. Οι μεγάλες παρέες θα προτιμήσουν το σπιτάκι του Γίγαντα, που είναι διώροφο, έχει οντά με στρώματα, το ένα υπνοδωμάτιο έχει και τζάκι, ενώ η βεράντα φιλοξενεί φούρνο και ψηστιέρα!

Αυγά απ’ το κοτέτσι

 

Οι οικοδεσπότες ετοιμάζουν το πρωινό με περισσή φροντίδα, με προϊόντα που παράγουν οι ίδιοι στο κτήμα. Φρέσκο κατσικίσιο τυρί και γάλα, αυγά απ’ το κοτέτσι, σπιτικό ψωμί και μαρμελάδες από τα φρούτα των δέντρων. Στον καφενέ του κτήματος ετοιμάζονται κατόπιν ζήτησης ωραία δείπνα.

Για ξυπνητήρι μην ανησυχείτε, φροντίζει ο πετεινός και για νανούρισμα τα αηδόνια. Τα δικά σας ζωάκια είναι πάντα καλοδεχούμενα στο αγρόκτημα. Αξίζει να σηκωθείτε πρωί, να μαζέψετε τα αυγά απ’ το κοτέτσι, να ταΐσετε τα κουνελάκια και να μαζέψετε φρούτα από τα δέντρα. Στο αγρόκτημα όλοι κάνουν δουλειές! Αξίζει να περπατήσετε στη γύρω περιοχή και να απολαύσετε την πυκνή φύση, ενώ μόλις πέσουν τα πρώτα χιόνια, οι πίστες του χιονοδρομικού στα Καλάβρυτα σας περιμένουν!

Info

Τοποθεσία: Κέρνιτσα Κορινθίας
Website: www.cherryland.gr
Tηλ.: 26910 97300, 69444 39929
Πως θα πάτε
Από Αθήνα: Στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών στο 159 χλμ. παίρνετε την στροφή και τον δρόμο προς τα Καλάβρυτα. Σε απόσταση 12 χλμ. στον οικισμό Κερνίτσα ο αριθμός 24 είναι η είσοδος για το κτήμα. Η περιοχή εξυπηρετείται και από λεωφορεία του ΚΤΕΛ από Αθήνα, Αίγιο και Καλάβρυτα με την στάση να βρίσκεται 50 μέτρα από την είσοδο, ενώ η πρόσβαση είναι δυνατή με ταξί από το Διακοπτό όπου φθάνετε με το τρένο τύπου Intercity.