Στα Αστερούσια όρη με θέα το Λιβυκό πέλαγος…

Τοπία, βγαλμένα από καρτ - ποστάλ, που συνδυάζουν την άγρια ομορφιά του βουνού με την απεραντοσύνη της θάλασσας.

Πανέμορφες εικόνες, χιλιάδες αναμνήσεις, φιλόξενοι άνθρωποι. Η Κρήτη είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, αφού έχει να προσφέρει όσα μπορεί να αναζητήσει, ακόμα και ο πιο εναλλακτικός ταξιδιώτης.

Στον ορεινό οικισμό Καπετανιανά, που βρίσκονται χτισμένα σε μια άγρια, αλλά ιδιαίτερα προνομιούχα θέση,στο κέντρο των αστερουσίων όρων, μπροστά από την ιδιόσχημη κορυφή του Κόφινα, θα ανακαλύψετε το συγκρότημα παραδοσιακών ξενώνων "Θαλόρι".

Η διαμονή σας στους ξενώνες, εκτός από ποιοτική και ευχάριστη, θα σας προσφέρει και ένα νοητό ταξίδι στην εποχή των ηρωικών και ιερών καταβολών του τόπου. Η αρμονία των εξωτερικών με τους εσωτερικούς χώρους, έχει επιτευχθεί μέσω της ιδιαίτερης προσοχής που δόθηκε στην επιλογή των υλικών και των επίπλων.

Η παραδοσιακή επίπλωση και διακόσμηση, δίνουν μια ιδιαίτερη αισθητική στον χώρο. Χαλαρώστε και ξεκουραστείτε σε ένα περιβάλλον, με έντονο το στοιχείο της πέτρας και του φυσικού βράχου. Ο οντάς, παραδοσιακά κεντητά χαλιά και αντικείμενα, συνθέτουν μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα.

Οι συνολικά 14 ξενώνες, θα σας φιλοξενήσουν σε ένα περιβάλλον γεμάτο παράδοση και ζεστασιά. Η χωρητικότητα τους είναι, ανά περίπτωση, από 2 έως 5 άτομα. Ξεκινήστε τη μέρα με ένα πλούσιο πρωινό, από φρέσκα ντόπια υλικά, με παραδοσιακό ψωμί, μέλι, αυγά, παραδοσιακές τηγανίτες, τυρί, γιαούρτι και φρέσκο γάλα. Για το μεσημεριανό και το βραδυνό σας θα απολαύσετε πιάτα, βασισμένα στην Μεσογειακή Κρητική Διατροφή, μαγειρεμένα με τις παραδοσιακές τεχνικές.

Τα παραδοσιακά γλυκά κουταλιού και οι παραδοσιακές πίτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του μενού και σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστα.

Δραστηριότητες

Η τοποθεσία των παραδοσιακών ξενώνων είναι κάτι παραπάνω από ιδανική για αποδράσεις στη φύση και εναλλακτικές δραστηριότητες. Τα μονοπάτια, που συνδέουν το χωριό με σπήλαια και αρχαίους οικισμούς θα σας οδηγήσουν σε μοναστήρια και βυζαντινές εκκλησίες. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα διασχίσουν εντυπωσιακά φαράγγια και θα ανακαλύψουν μυστικές παραλίες.

Στα Αστερούσια σας περιμένει μεγάλος αριθμός αναριχητικών διαδρομών, δίπλα σε παραλίες και μέσα σε φαράγγια. Έμπειροι εκπαιδευτές θα σας παραδώσουν τα βασικά μαθήματα. Παράλληλα, η ποδηλασία και η off road διαδρομές, είναι ιδανικές. Θα έχετε ακόμα τη δυαντότητα να παρατηρήσετε από κοντά και να θαυμάσετε στο φυσικό τους περιβάλλον μεγάλα αρπακτικά πουλιά που ζουν στα Αστερούσια, όπως ο γυαπαετός, ο χρυσαετός, ο σπιζαετός και το όρνιο. Ανατολικά της κορυφής Κόφινα λειτουργεί οργανωμένη Ταίστρα και παρατηρητήριο.

Τους καλοκαιρινούς μήνες διοργανώνονται εκδρομές με βάρκα στις μυστικές παραλίες και τα σπήλαια της περιοχής, ενώ μπορείτε ακόμα και να απολαύσετε μια εμπειρία ψαρέματος.

Πώς θα φτάσετε

Από το Αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου, παίρνετε την έξοδο για Εθνική Οδό με κατεύθυνση προς Ηράκλειο - Ρέθυμνο. Βγαίνετε στην τρίτη έξοδο που θα συναντήσετε, και θα ακολουθήσετε την Εθνική Οδό Ηρακλείου - Μοιρών, με κατεύθυνση προς Μοίρες. Αφού έχετε περάσει την Αγία Βαρβάρα και λίγο πριν φτάσετε στους Αγίους Δέκα θα ακολουθήσετε την έξοδο για το χωριό Βαγιονιά και θα συνεχίσετε προς το χωριό Λούκια. Μετά την Λούκια ξεκινάτε την ανάβαση στα Αστερούσια Όρη και συνεχίζετε μέχρι να φτάσετε στον οικισμό Κάτω Καπετανιανά. 'Εχετε φτάσει στο Συγκρότημα Ξενώνων Θαλόρι, στον τελικό σας προορισμό. Η συνολική διαδρομή είναι 68 χλμ. και διαρκεί 60 - 70 λεπτά.

Περισσότερες πληροφορίες με ένα κλικ εδώ