Διακοπές στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Η διαμονή στην καρδιά ενός Ελαιώνα μπορεί να σας προσφέρει απόλυτες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας, ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να ανακαλύψετε τα μυστικά του εξαιρετικού καρπού της ελληνικής γης, της ελιάς.

Η ελιά είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά που παράγει η χώρα μας και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να θεωρείται θεϊκό δώρο, αλλα και σύμβολο ειρήνης, προστασίας και γονιμότητας. Το παρθένο ελαιόλαδο αποτελεί τη βάση της μεσογειακής μας διατροφής και είναι από τα προϊόντα που έχουν κατακλύσει τις αγορές παγκοσμίως.

Αν θέλετε να περπατήσετε στα μονοπάτια της ελιάς, να γνωρίσετε την παράδοση που συνδέεται με τη συγκομιδή της και φυσικά να γευτείτε τα προϊόντα που παράγονται από αυτήν, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε έναν από τους τρεις ξενώνες που επιλέξαμε για εσάς και είναι μέλη του δικτύου επιλεγμένων παραδοσιακών και αγροτουριστικών καταλυμάτων «Guest Inn». Η διαμονή σας εκεί είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Ελαιώνας Γέρας, Μυτιλήνη

Εικοσιπέντε χιλιόμετρα από τη Μυτιλήνη, την πρωτεύουσα του νησιού στην καρδιά ενός ελαιώνα με αιωνόβια δέντρα, το κτήμα Ελαιώνας της Γέρας σας προσκαλεί για πραγματική χαλάρωση, απέναντι από τον κόλπο της Γέρας. Το πανέμορφο περιβάλλον του και η ζεστή υποδοχή που θα συναντήσετε κάνουν αυτό το μέρος έναν εκλεκτό, ιδανικό σταθμό για διακοπές που συνδυάζουν φύση και εξερεύνηση με τη θάλασσα στα πόδια σας. Τα δωμάτια, οι μεζονέτες και τα στούντιο είναι ευρύχωρα, φωτεινά και άνετα.

Η επίπλωση και η διακόσμηση έχουν γίνει με πολλή φροντίδα και γούστο. Το συγκρότημα περιλαμβάνει και ανεξάρτητες κατοικίες για 2 έως 5 άτομα. Τα τέσσερα παραδοσιακά κτίρια είναι χτισμένα με απόλυτο σεβασμό στην αισθητική της τοπικής αρχιτεκτονικής, ενώ ο ολάνθιστος κήπος θα σας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης κάτω από τον ίσκιο της μεγάλης αυλής. Το πλούσιο παραδοσιακό πρωινό, που σερβίρεται στα μεγάλα τραπέζια από ξύλο και πέτρα αποτελείται από φρέσκα προϊόντα του κτήματος, σπιτικές μαρμελάδες και ψωμί ψημένο στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο.

Τι θα κάνετε

Το μέρος είναι κατάλληλο για κάθε είδους εξορμήσεις, αφού ένας μικρός δρόμος το χωρίζει από μια όμορφη μικρή αμμουδιά με ίσκιο, ενώ η παραλία Τάρτι απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα. Ο Αλέξανδρος θα διοργανώσει για εσάς ρομαντικές βαρκάδες με το σκάφος του στον κόλπο της Γέρας.

Ακολουθήστε τα «μονοπάτια της ελιάς» που ξεκινούν από το χωριό Παππάδος σε έναν ξεχωριστό περίπατο ή κάντε την ίδια διαδρομή με άλογο που θα σας προσφέρει το κέντρο ιππασίας. Στο τέλος της ημέρας μπορείτε να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε στο άρμεγμα των κατσικιών και στο τάϊσμα των γαϊδουριών. Θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία, ειδικά αν έχετε παιδιά. Η συγκομιδή της ελιάς, στο τέλος του χρόνου, είναι μια μοναδική εμπειρία και πραγματοποιείται μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα.
Info
Τηλέφωνο: 22510-52105, 6947449615

Fundana Villas, Κέρκυρα

 

Το παραδοσιακό αυτό ξενοδοχείο είναι χτισμένο μέσα σε έναν μεγάλο ελαιώνα ανάμεσα στην πόλη της Κέρκυρας και το διάσημο θέρετρο της Παλαιοκαστρίτσας. Ο Σπύρος και η οικογένεια του θα σας μυήσουν στις ομορφιές και την ιστορία του νησιού και θα σας εξασφαλίσουν ποιοτικές διακοπές. Αυτό το βενετσιάνικο αρχοντικό που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, μετατράπηκε σε ένα όμορφο ξενοδοχείο το 1981, σεβόμενο απόλυτα την τοπική αρχιτεκτονική και τις παραδόσεις.

Το κεντρικό του κτίριο λειτουργούσε μέχρι το 1964 ως ελαιοτριβείο και σήμερα έχει μετατραπεί από τους ιδιοκτήτες σε «Αγροτικό Μουσείο», μάρτυρα της τοπικής ζωής και της αγροτικής οικονομίας της Κέρκυρας. Το ξενοδοχείο είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου και προσφέρει πανοραμική θέα προς την Κερκυραϊκή ύπαιθρο, ενώ οι ελιές, οι αμυγδαλιές και τα οπωροφόρα δέντρα που το πλαισιώνουν δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό. Το πρωινό που αποτελείται από τοπικά προϊόντα σερβίρεται καθημερινά σε μπουφέ, ενώ στη διάθεση σας έχετε εκτός από τη μεγάλη πισίνα και το μπαρ, υπαίθριο μπάρμπεκιου, πινγκ-πονγκ, αίθουσα παιχνιδιών και παιδική χαρά.

Τι θα κάνετε

Οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες είναι πρόθυμοι να μοιραστούν μαζί σας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διασκέδαση σας στο νησί. Παράλληλα, μέσα από μια ωραία βόλτα στο κτήμα θα σας δωθεί η ευκαιρία να ανακαλύψετε τα μυστικά της κερκυραϊκής φύσης. Ο Σπύρος ως καλός οικοδεσπότης, αλλά και πρώην επαγγελματίας ξεναγός θα σας δείξει τις 34 καλύτερες πεζοπορικές διαδρομές του νησιού. Από τη Villa Fundana ξεκινάνε πολλά παραδοσιακά μονοπάτια που οδηγούν σε μοναστήρια, βυζαντινά κάστρα, μεσαιωνικά χωριά,και απέραντους αιωνόβιους ελαιώνες. Οι κοντινότερες παραλίες είναι η Παλαιοκαστρίτσα και οι Λιπάδες (4 και 5 χλμ αντίστοιχα), πολυσύχναστες κατά την καλοκαιρινή περίοδο. όπου προτείνονται κάθε είδους θαλάσσια σπόρ και καταδύσεις.
Info
Τηλέφωνο: 26630 22532, 6977 903406

Παραδοσιακή κατοικία «Ελιά», κτήμα Bleverde, Χανιά

 

Είκοσι χιλιόμετρα από τα Χανιά, η παραδοσιακή κατοικία «Ελιά» στο κτήμα Bleverde, είναι χτισμένη σε μια ιδανική τοποθεσία με θέα στο γραφικό Γαβαλοχώρι και σας προσκαλεί να μοιραστείτε αληθινές στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης με την οικογένεια ή τους φίλους σας στην αγκαλιά ένος πανέμορφου ελαιώνα. Η ανεξάρτητη κατοικία με πισίνα προσφέρει υπηρεσίες και ανέσεις υψηλής ποιότητας, είναι διακοσμημένη με γούστο και όμορφα επιπλωμένη.

Η δυνατότητα στέγασης είναι για 6 άτομα. Αυτή η όμορφη πέτρινη κατοικία βρίσκεται μέσα σε ένα κτήμα 8 στρεμάτων και έχει αναπαλαιωθεί σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική. Προσφέρει πανέμορφη θέα στην ευρύτερη περιοχή με φόντο το Αιγαίο.

Είναι περιτριγυρισμένη από έναν όμορφο και φροντισμένο κήπο γεμάτο λουλούδια και διαθέτει πισίνα και περιβάλλοντα χώρο για χαλάρωση, με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η θερμή υποδοχή από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε αμέσως σαν στο σπίτι σας.

Τι θα κάνετε

Ιδανική είναι η βόλτα στο γραφικό Γαβαλοχώρι σε απόσταση μόλις πέντε λεπτών με τα πόδια. Συναντήστε τους φιλόξενους κατοίκους της περιοχής, δοκιμάστε καλή κρητική κουζίνα στις ταβέρνες του χωριού και επισκευτείτε το παλιό ελαιοτριβείο του 18ου αιώνα, τις εκκλησίες της Παναγίας και του Άγιου Σέργιου, το παλιό σχολείο του χωριού, τα ενετικά πηγάδια και το λαογραφικό μουσείο.

Τους περιπατητές, τους περιμένουν πολλά σηματοδοτημένα πεζοπορικά μονοπάτια, ενώ στο γειτονικό χωριό Βάμος, υπάρχει οδηγός που οργανώνει περιπάτους με θέμα τη βοτανολογία. Κοντινότερη παραλία είναι η Αλμυρίδα στα 4 χλμ. Στα περίχωρα, θα βρείτε πολλές ήσυχες παραλίες όπως το Καλυβάκι, τον Ομπρόσγιαλο, τον Κούτελο για υποβρύχιο ψάρεμα καθώς και πολλά μικρά κολπάκια με κρυστάλλινα νερά.
Info
Τηλέφωνο: 28250 22386