Ένα πέτρινο καταφύγιο στην Ευρυτανία

Μόλις 10 χλμ από το Καρπενήσι θα ανακαλύψετε μέσα σε ένα πυκνό ελατοδάσος σε υψόμετρο 1.020 μέτρων το πανέμορφο χωριό Άγιος Νικόλαος.

Ένας προορισμός κατάλληλος για όλες τις εποχές του χρόνου, το καλοκαίρι ντυμένο με το βαθύ πράσινο της Ευρυτανίας και το χειμώνα με το εκτυφλωτικό λευκό του χιονιού. Το ξενοδοχείο «Καστανέα» είναι το πρώτο house and bar της Ευρυτανία εμπνευσμένο από τη φύση και τις κλιματολογικές συνθήκες τις περιοχής.

Φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από ντόπια πέτρα, μέταλλο και ξύλο, το κατάλυμα είναι ντυμένο σε καφέ αποχρώσεις, φωτισμένο ατμοσφαιρικά, ενώ οι μοντέρνες βιομηχανικές πινελιές ταιριάζουν απόλυτα με το συνόλο της διακόσμισης. Για την διαμονή σας έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε boutique σουίτες και θεματικά studios όλα με τζάκι και θέα την κορυφογραμμή του Τυμφρηστού.

Οι γαστρονομικές επιλογές σας θα κινηθούν ανάμεσα σε σούπα από κάστανο και porcini, apple crumble, γλυκό από μαρόνια, μαρμελάδες από τη μαμά και κρυφές παραδοσιακές συνταγές. Για το βράδυ τι καλύτερο από βραδινά cocktail, τις καλύτερες ποικιλίες ουίσκι και κέρασμα με σπιτίσιο λικέρ στο νεοϋορκέζικο lobby.

Χαλαρώστε το απόγευμα δίπλα στο τζάκι πίνοντας τσίπουρο και κάστανα στη θράκα. Στο υπόγειο του καταλύματος απολαύστε τη σάουνα και το χαμάμ. Η μεγάλη βεράντα με τις σεζλόνγκ θα σας προσφέρει στιγμές απόλυτης ηρεμίας.

Εξορμήσεις σε ελατοσκέπαστες πλαγιές, ράφτινγκ σε κρυστάλλινα ποτάμια, κανό στα γαλήνια νερά της Λίμνης Κρεμαστών, διάσχιση φαραγγιών, ιππασία, ειδικές ορεινές διαδρομές με τζιπ είναι μερικές από τις επιλογές σας στη γύρω περιοχή.