Πεζοπορία στη πανέμορφη φύση του Πηλίου

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τη μαγική ατμόσφαιρα του πηλιορείτικου τοπίου και να ανακαλύψετε τους καλά κρυμμένους θησαυρούς του είναι να το περπατήσετε. Ένα εκτεταμένο δίκτυο πεζοπορίας προσφέρει τη χαρά της εξερεύνησης κρυφών και άγνωστων για τους πολλούς, διαδρομών εξαιρετικής ομορφιάς.

Το Visit Greece μας προτείνει τρεις διαδρομές, που μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τη διάθεσή σας και κυρίως τη φυσική σας κατάσταση.

Τσαγκαράδα – Νταμούχαρη: 3 χλμ. / εύκολη διαδρομή / διάρκεια 1 ώρα.

Αφετηρία μας είναι το παραμυθένιο χωριό της Τσαγκαράδας – σημαίνει «ωραία θέα» - και συγκεκριμένα η κεντρική πλατεία του οικισμού της Αγίας Παρασκευής με τον χιλιόχρονο πλάτανο. Ένα κατηφορικό φιδίσιο καλντερίμι διασχίζει το πλούσιο δάσος με τα πλατύφυλλα δέντρα . Η θέα προς το Αιγαίο είναι ανεπανάληπτη. Μετά από πεζοπορία μιας ώρας φτάνουμε στη παραλία της Νταμούχαρης, από τις πιο φημισμένες της Μαγνησίας.  

Καλά Νερά – Μηλιές: 11 χλμ. / μέτριας δυσκολίας / διάρκεια 3 ώρες.

Τα Καλά Νερά είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό με άφθονα τρεχούμενα νερά που αναβλύζουν από τις πολλές βρύσες κοντά στη θάλασσα. Η διαδρομή μας (ένα μέρος της γίνεται σε σημαδεμένα καλντερίμια) ακολουθεί κυρίως τη σιδηροδρομική γραμμή. Η πλούσια βλάστηση, οι δροσάτες ρεματιές, τα μυριάδες αγριολούλουδα και τα κελαιδίσματα των αηδονιών θα σας μείνουν αξέχαστα. Άφιξη στο ιστορικό κεφαλοχώρι Μηλιές απ’ όπου μπορούμε να απολαύσουμε μια διαφορετική διαδρομή με το τρενάκι του Πηλίου, τον θρυλικό «μουτζούρη».

Ζαγορά – Χορευτό: 3 χλμ. / πολύ εύκολη / διάρκεια 1,5 ώρα.

Από τις πιο εύκολες διαδρομές – κατάλληλη και για οικογένειες - για να απολαύσουμε βουνό και θάλασσα. Από το μεγαλύτερο χωριό του Πηλίου, πνιγμένο στα οπορωφόρα δέντρα (ονομαστά είναι τα μήλα Ζαγοράς) ακολουθούμε το κατηφορικό μονοπάτι που μας οδηγεί στην «αφρισμένη» παραλία του Χορευτού, απ’ όπου ξεκινούσαν τα «Ζαγοριανά καράβια» για τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Ανατολής.