Ταξίδι στην πόλη και το κάστρο του Άμλετ

Ταξίδι στην πόλη και το κάστρο του Άμλετ

Ένα ακόμα σημαντικό αξιοθέατο του μαγευτικού Έλσινορ είναι ο «μικρός γοργόνος», το... αδελφάκι της Μικρής Γοργόνας της Κοπεγχάγης

Στην παραθαλάσσια πόλη της Δανίας Έλσινορ, ο επισκέπτης θα μαγευτεί από τα μεσαιωνικά κτίρια, και τη ναυτική παράδοσή της.

Εκτός από τα πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης, τα πολλά μοναστήρια και τα μουσεία, το μεγάλο αξιοθέατο - ορόσημο της πόλης είναι το κάστρο του Κρόνμποργκ που χρονολογείται από το 1420 και έχει συμπεριληφθεί από την UNESCO στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Το εντυπωσιακό κάστρο με τους χοντρούς τοίχους και τα υπόγεια στεγάσματα έγινε παγκοσμίως γνωστό από το θεατρικό έργο του Σαίξπηρ, Άμλετ, καθώς εκεί διαδραματίζεται ο μύθος του πρίγκηπα της Δανίας.

Έχει μεγάλη συμβολική σημασία για τους κατοίκους της χώρας και έπαιξε ρόλο - κλειδί στην ιστορία της βόρειας Ευρώπης από το 16ο έως το 18ο αιώνα.

 

Ένα ακόμα σημαντικό αξιοθέατο του Έλσινορ είναι... ο «μικρός γοργόνος»,  το αδελφάκι της Μικρής Γοργόνας, ένα από τα σύμβολα της Κοπεγχάγης.

Το γλυπτό από ανοξείδωτο ατσάλι -  έργο των καλλιτεχνών Michael Elmgrin και Ingar Dragset - δείχνει ένας νεαρό γυμνό άντρα. Βρίσκεται στην προκυμαία της πόλης και κάθε 30 λεπτά ανοιγοκλείνει τα μάτια του, προσελκύοντας τους τυχερούς τουρίστες που θα ανακαλύψουν το Έλσινορ.