Ατραξιόν του Σακραμέντο το μπλε σπίτι της ταινίας «Lady Bird»

Ατραξιόν του Σακραμέντο το μπλε σπίτι της ταινίας «Lady Bird»

Τα γκρουπ των επισκεπτών φωτογραφίζονται μπροστά από τη μπλε έπαυλη

Θαυμαστές της ταινίας «Lady Bird» ταξιδεύουν στο Σακραμέντο, την πρωτεύουσα της αμερικανικής πολιτείας της Καλιφόρνια, για να επισκεφθούν τη μπλε έπαυλη που εμφανίζεται αρκετές φορές στο φιλμ, το σπίτι στο οποίο θα ήθελε να ζει η πρωταγωνίστρια.

Η σκηνοθέτης της ταινίας, Γκρέτα Γκέργουικ δήλωσε πρόσφατα στο «The Late Late Show»  ότι αρκετοί κάτοικοι συνεργάστηκαν για να διοργανώσουν την περιήγηση «Lady Bird walking tour» σε τοποθεσίες που εμφανίζονται στην ταινία και τώρα η μπλε κατοικία βομβαρδίζεται από επισκέπτες καθημερινά.

Όταν ο παρουσιαστής τη ρώτησε: «Οι ιδιοκτήτες αυτού του σπιτιού ενοχλούνται που άνθρωποι περπατούν τώρα στο δρόμο τους» η Γκέργουικ είπε, με απολογητικό ύφος: «Νομίζω ότι είναι εντάξει, αλλά αισθάνομαι τόσο άσχημα, διότι δεν ήξερα και σίγουρα δεν θα μπορούσα να γνωρίζω ότι αυτό θα συμβεί».

Τα γκρουπ των επισκεπτών φωτογραφίζονται μπροστά από τη μπλε έπαυλη,  ενώ ένα από τα μέρη που εμφανίζονται στην ταινία, το Club Raven προσφέρει πλέον cocktail Lady Bird.

Πάντως το σπίτι της ταινίας Lady Bird δεν είναι το μόνο που δέχεται επισκέψεις από ένθερμους θαυμαστές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Vanity Fair. Άνθρωποι εξακολουθούν να ταξιδεύουν για να δουν το σπίτι, στο οποίο γυρίστηκε το «Home Alone» (Μόνος στο Σπίτι) το ξενοδοχείο της ταινίας «The Shining» (H Λάμψη) ακόμη και τις σκάλες από το «Exorcist».