Γιατί συνήθως υπάρχουν τέσσερις «πιλότοι» σε κάθε πτήση

Γιατί συνήθως υπάρχουν τέσσερις «πιλότοι» σε κάθε πτήση

Άνθρωποι και μηχανές στο πιλοτήριο

Μια πτήση της United από τη Νέα Υόρκη στην Μπογκοτά της Κολομβίας, κατευθύνθηκε στην Ουάσινγκτον, την Κυριακή, μετά την αποτυχία των δύο συστημάτων αυτόματου πιλότου, παρόλο που οι πιλότοι είχαν τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Περίπου μια ώρα μετά την απογείωση, οι πιλότοι πραγματοποίησαν εκτροπή έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο Dulles, σύμφωνα με το Flight Aware.

Το πλήρωμα σταμάτησε να εξυπηρετεί και ανακοίνωσε ότι η πτήση θα κατευθυνόταν στην Ουάσινγκτον. Ο κυβερνήτης ανακοίνωσε αργότερα στους επιβάτες ότι αν και οι πιλότοι είχαν ακόμα τον έλεγχο του αεροσκάφους, και τα δύο συστήματα αυτόματου πιλότου είχαν αποτύχει και «το πρωτόκολλο τους ανάγκαζε να προχωρήσουν στην εκτροπή πτήσης», ανέφερε η AeroInside.

Οι επιβάτες έπρεπε να περιμένουν το αεροσκάφος αντικατάστασης και έφθασαν στη Μπογκοτά περίπου τρεισήμισι ώρες μετά από ότι ήταν προγραμματισμένο.

Η κατάρρευση του συστήματος αυτόματου πιλότου δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, γι 'αυτό και τα περισσότερα εμπορικά αεροσκάφη διαθέτουν εφεδρικό σύστημα. Σε περίπτωση βλάβης, οι πιλότοι μπορούν να ενεργοποιήσουν το δεύτερο σύστημα. Oι πιλότοι εκπαιδεύονται να εκτελούν τις ίδιες διαδικασίες με τον αυτόματο πιλότο και πρέπει να είναι παρόντες τόσο οι ίδιοι όσο και η μηχανή για να εξασφαλίσουν μια ασφαλή πτήση.