Ρεκόρ τουριστών αναμένεται το 2018 την Τυνησία

Ρεκόρ τουριστών αναμένεται το 2018 την Τυνησία

«Στοχεύουμε να υποδεχτούμε οκτώ εκατομμύρια τουρίστες φέτος», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού

Ο αριθμός των τουριστών που αναμένεται να επισκεφθούν το 2018 την Τυνησία εκτιμάται ότι θα σημειώσει ρεκόρ, αναπληρώνοντας πλήρως τις απώλειες που υπέστη ο τομέας έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον τουριστών το 2015, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Τουρισμού.

Έπειτα από τρία χρόνια κατά τα οποία οι τουριστικοί πράκτορες απέφευγαν την Τυνησία εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης στην ακτή της πόλης Σούσα με 39 νεκρούς και στο Εθνικό Μουσείο Μπάρντο στην Τύνιδα με 21 νεκρούς, οι κρατήσεις έχουν ξεκινήσει εκ νέου.

«Στοχεύουμε να υποδεχτούμε οκτώ εκατομμύρια τουρίστες φέτος με μεγάλα ποσοστά κρατήσεων από ευρωπαίους πελάτες και άλλους νέους πελάτες», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Σάλμα Λούμι σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η επιστροφή των βρετανών τουριστών είναι μια πολύ θετική ένδειξη για εμάς».

Την περασμένη εβδομάδα, ο κορυφαίος ταξιδιωτικός οργανισμός Thomas Cook μετέφερε βρετανούς τουρίστες στην Τυνησία για πρώτη φορά μετά την επίθεση ένοπλων ισλαμιστών στη Σούσα που στοίχισε τη ζωή σε 30 Βρετανούς.

Εξάλλου, η μεγαλύτερη εταιρεία τουρισμού της Γερμανίας, η TUI, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι και εκείνη σχεδιάζει να προσφέρει ξανά διακοπές στην Τυνησία αρχής γενομένης από τον Μάιο.

Η πρόβλεψη για οκτώ εκατομμύρια τουρίστες είναι μεγαλύτερη από το επίπεδο πριν από τις επιθέσεις -- 7,1 εκατομμύρια το 2014.

Οι αφίξεις μειώθηκαν σε 5,3 εκατομμύρια το 2015. Σύμφωνα με τη Λούμι, τα έσοδα από τον τουρισμό θα αυξηθούν κατά 25% από τον περασμένο χρόνο όταν ανήλθαν σε 2,8 δισ δινάρια (1,2 δισ δολάρια).

Ο αριθμός των τουριστών το 2017 ήδη παρουσίασε άνοδο 23% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα φθάνοντας τα επτά εκατομμύρια καθώς τα ξενοδοχεία γέμισαν με ρώσους και αλγερινούς επισκέπτες, αλλά οι τουριστικοί πράκτορες υποστηρίζουν ότι εκείνοι ξοδεύουν λιγότερα χρήματα από τους ευρωπαίους τουρίστες.

Η συμβολή της τουριστικής οικονομίας στο ΑΕΠ της Τυνησίας ανέρχεται στο 8%.