Το μικροσκοπικό χωριό με τη μοναδική κάτοικο – Είναι δήμαρχος του εαυτού της!

Το μικροσκοπικό χωριό με τη μοναδική κάτοικο – Είναι δήμαρχος του εαυτού της!

Καταβάλλει φόρους στον εαυτό της

Είναι Δήμαρχος, η μοναδική ψηφοφόρος και η μοναδική κάτοικος αυτού του μέρους. Η Elsie Eiler είναι αρκετά συνηθισμένη όταν την ρωτούν γιατί μένει εδώ καθώς ο πληθυσμός έχει κολλήσει στον αριθμό ένα.

«Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνετε», απαντά εκείνη. «Κανείς δε με κρατάει εδώ, μένω γιατί θέλω...», εξηγεί. Σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των Ηνωμένων Πολιτειών, το χωριό έχει συνολική έκταση 0.54 χλμ., βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της κομητείας Boyd, στη βορειοανατολική περιοχή της Νεμπράσκα μεταξύ του ποταμού Niobrara και του μεγαλύτερου ποταμού του Μισούρι. Η πλησιέστερη κοινότητα στο Monowi είναι η Lynch, η οποία βρίσκεται περίπου 11,14 χλμ.

Monowi σημαίνει «λουλούδι» στη γλώσσα των Ινδιάνων -ονομάστηκε έτσι από το γεγονός ότι υπήρχαν πολλά αγριολούλουδα στην περιοχή.

Το Monowi χρονολογείται από το 1902 όταν επεκτάθηκε ο σιδηρόδρομος μέχρι το σημείο αυτό. Τη χρονιά αυτή ιδρύθηκε ταχυδρομείο και παρέμεινε σε λειτουργία μέχρι να διακοπεί το 1967. Τα χρόνια αιχμής του το Monowi στη δεκαετία του 1930 είχε πληθυσμό 150 ψυχών.

Η Elsie Eiler

Όπως πολλές άλλες μικρές κοινότητες στις Μεγάλες Πεδιάδες των Μεσοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών, έχασε τους νεότερους κατοίκους του οι οποίοι μεταναστεύουν σε πόλεις που βιώνουν ανάπτυξη και προσφέρουν καλύτερες θέσεις εργασίας. Κατά τη διάρκεια της απογραφής του 2000, το χωριό είχε συνολικό πληθυσμό 2 ατόμων, ένα παντρεμένο ζευγάρι, τον Rudy και την Elsie Eiler. Ο Rudy πέθανε το 2004, αφήνοντας τη σύζυγό του ως τη μοναδική κάτοικο. Υπό την ιδιότητα αυτή, ενεργεί ως Δήμαρχος, παραχωρώντας άδεια αλκοόλ και καταβάλλοντας φόρους στον εαυτό της. Είναι υποχρεωμένη να εκπονεί κάθε χρόνο ένα δημοτικό σχέδιο οδικής υποδομής προκειμένου να εξασφαλίζει κρατική χρηματοδότηση για τα τέσσερα φώτα του δρόμου του χωριού

Παρόλο που το χωριό είναι σχεδόν εγκαταλελειμμένο, έχει τη βιβλιοθήκη Rudy's με 5.000 τόμους, που ιδρύθηκε στη μνήμη του Rudy Eiler και συντηρείται από τον Elsie Eiler. Επιπλέον, η Elsie «τρέχει» μια ταβέρνα.