Το πνιγμένο στο χιόνι Νταβός δεν είναι μόνο για την παγκόσμια ελίτ

Το πνιγμένο στο χιόνι Νταβός δεν είναι μόνο για την παγκόσμια ελίτ

Το θέρετρο με την απέραντη ολόλευκη ομορφιά

Σε αντίθεση με την μικρή αδερφή του το Klosters, το Νταβός είναι πιο... δροσερό από ό, τι γραφικό. Αλλά αυτό που δε διαθέτει το θέρετρο, το κερδίζει στο ότι το μέρος αυτό μετατρέπεται σε ένα ειδυλλιακό παράδεισο για σκι και après-ski πάρτι. Οι πρώτοι επισκέπτες ήρθαν στο Νταβός το 1865, όταν το κλίμα του υψομέτρου αποδείχθηκε αποτελεσματικό για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

Το Νταβός είναι γνωστό πια ως το ετήσιο σημείο συνάντησης για την crème de la crème του παγκόσμιου καπιταλισμού: το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Σε κλίμα αισιοδοξίας και έπειτα από γενναία χιονόπτωση που άφησε ένα παχύ στρώμα χιονιού πάχους ενάμισυ μέτρου το Νταβός υποδέχεται την παγκόσμια ελίτ, μεγάλο νικητή της οικονομικής ανάκαμψης που αφήνει ωστόσο στο περιθώριο ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη.

Στο πανέμορφο αυτό χιονισμένο θέρετρο στη νοτιοανατολική Ελβετία ζουν περί τις 11.156 ψυχές (στοιχεία του 2012), βρίσκεται επί του ποταμού Λαντβάσσερ στις ελβετικές Άλπεις και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.560 μέτρων, είναι η ψηλότερη πόλη στην Ευρώπη.

Πάρτε μια γεύση από το μαγευτικό θέρετρο: