Άαρχους, η pocket city των Δανών

Άαρχους, η pocket city των Δανών

Ιδανικός προορισμός για τον χειμώνα

Το Άαρχους είναι μια από τις παλιότερες, ιστορικές πόλεις της Δανίας που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Γιουτλάνδης και είναι γνωστή για τα πανεπιστημιακά της ιδρύματα.

Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το Μουσείο Προϊστορίας Μόσγκαρντ, ένα μουσείο ανοικτού τύπου όπου ο επισκέπτης μπορεί να γυρίσει πίσω στο 1800.

Φιλοξενεί εκθέματα από τη Λίθινη Εποχή μέχρι τις ημέρες των Βίκινγκ ενώ εκεί βρίσκεται ο πιο διάσημος πολίτης του Άαρχους, ο Άνθρωπος του Γκραουμπάλε.

Μάλιστα όλα τα αξιοθέατα είναι τόσο κοντά που οι Δανοί την αποκαλούν pocket city, δηλαδή «πόλη τσέπης».

Η άριστα διατηρημένη παλιά πόλη και το μουσείο που αποτελεί ανάπλαση ενός ιστορικού χωριού, το Ντε Γκάμλε Μπάι αποτελούν αναπόφευκτη στάση για τον επισκέπτη.

Με σύγχρονη αρχιτεκτονική, πλήθος φεστιβάλ και μουσείων η πόλη αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους φιλότεχνους.

Το Aarhus Kunstmuseum Aros είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία τέχνης στη βόρεια Ευρώπη και το φουτουριστικό του κτίριο εντυπωσιάζει.

Η μοντέρνα γειτονιά Troborg στα βόρεια του κέντρου και ο πεζόδρομος της Vedestedet με τα μαγαζιά, τα καφέ και τα εστιατόρια προσελκύουν το ενδιαφέρον των τουριστών.

Ο επιβλητικός καθεδρικός ναός του Άαρχους είναι χτισμένος σε γοτθικό στιλ ενώ τα πολλά γυάλινα κτίρια της πόλης τραβάνε την προσοχή δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική αντίθεση.

Στο Άαρχους μπορεί κανείς να γευτεί την περίφημη σκανδιναβική κουζίνα και να κάνει ποδήλατο στις όμορφες συνοικίες που είναι γεμάτες με μικρά μαγαζιά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...