Αυτοκινητόδρομοι στην επιφάνεια παγωμένων λιμνών στη Σιβηρία

Αυτοκινητόδρομοι στην επιφάνεια παγωμένων λιμνών στη Σιβηρία

Μοιραίες διαδρομές και οι αφανείς ήρωες πίσω από το τιμόνι

Εσείς θα το ρισκάρετε; Να οδηγείτε δηλαδή πάνω σε παγωμένα ποτάμια και λίμνες, με πάγο μεταξύ 80 εκατοστών και δυο μέτρων; Όχι; Οι συγκεκριμένοι οδηγοί πάντως απαντούν θετικά γιατί μόνο μέσω αυτών των συγκεκριμένων δρόμων μπορούν και τροφοδοτούν τα απομονωμένα χωριά και τις πόλεις σε περιοχές της Σιβηρίας.

Ένας από τους τολμηρούς οδηγούς είναι και ο Vladimir Kirillin ο οποίος μεταφέρει με το βυτιοφόρο του πάνω από 20 τόνους φορτίο. Η διαδρομή του, κατά μήκος ενός τμήματος του ποταμιού Lena, του ενδέκατου μακρύτερου ποταμού στον κόσμο, είναι, όπως λέει, δυνητικά ύπουλη.

Αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι είναι η ψυχή της Σιβηρίας στον βαθύ χειμώνα και οι οδηγοί είναι αναμφισβήτητα αφανείς ήρωες.

Πολλοί τέτοιοι δρόμοι θα παραμείνουν ασφαλείς - ως επί το πλείστον - μέχρι τον Απρίλιο, όταν ο πάγος ξεπαγώσει. Άλλοι δρόμοι έχουν περιορισμένη ετήσια διάρκεια ζωής, ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες. Αλλά όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το siberian times, ατυχήματα και δυστυχήματα συμβαίνουν σε σημεία των δρόμων που ο πάγος είναι πιο λεπτός.

Κάθε χρόνο, όπως γράφεται, σημειώνονται αρκετά δυστυχήματα με αρκετά οχήματα να εγκλωβίζονται στον πάγο που ραγίζει στο πέρασμα τόσων τόνων και μετατρέπονται σε υγρούς τάφους για άτυχους οδηγούς.