Πρέβεζα, εκεί που άφησε την τελευταία του πνοή ο «ποιητής της θλίψης»

Πρέβεζα, εκεί που άφησε την τελευταία του πνοή ο «ποιητής της θλίψης»

Η πόλη έχει νησιωτικό χαρακτήρα ενώ είναι γεμάτη από πλακόστρωτα σοκάκια και πεζοδρόμους

Η Πρέβεζα είναι ένας τόπος με ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά αιώνων που προσφέρει στον επισκέπτη «νησιώτικες» διακοπές, ενώ είναι στη στεριά.

Εκεί, άφησε την τελευταία του πνοή ο «ποιητής της θλίψης», Kώστας Kαρυωτάκης, που αυτοκτόνησε εκεί στις 21 Iουλίου του 1928, συνδέοντας για πάντα το όνομά του μαζί της. Tο σπίτι όπου έμεινε ο ποιητής τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, διατηρείται ανέπαφο στην οδό Δαρδανελίων 12, ενώ προτομή του έχει στηθεί στην κοντινή πλατεία Δαρδανελίων.

Αυτή η όμορφη πόλη και λιμάνι της Ηπείρου παρέχει πρόσβαση στις ακτές του Ιονίου σε αμμώδεις εκτάσεις και παραλίες συνολικής έκτασης πάνω από 50 χιλιομέτρων. Απέραντες ακρογιαλιές με κρυστάλλινα νερά, πλούσια βλάστηση από τα βουνά της, άφθονα τρεχούμενα νερά και απέραντοι ελαιώνες, αλλά και οι τόσες εναλλαγές του τοπίου της χαρίζουν μια απρόσμενη γοητεία που μαγεύει τον επισκέπτη.

Η πόλη της Πρέβεζας έχει νησιωτικό χαρακτήρα ενώ είναι γεμάτη από πλακόστρωτα σοκάκια και πεζοδρόμους, που της δίνουν ένα παραδοσιακό χρώμα. Έχει ανεπτυγμένη τουριστική κίνηση αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην απολαμβάνει ο επισκέπτης γαλήνιες και ήρεμες διακοπές. Στην πεζοδρομημένη παραλία αλλά και στο λιμάνι της πόλης, θα δείτε πολλά παραδοσιακά κτήρια και άλλα αξιοθέατα, ενώ κάνοντας βόλτα στο ιστορικό κέντρο της, μπορείτε να δοκιμάσετε τις περίφημες τοπικές γεύσεις σε πολλά γραφικά ταβερνάκια και καφενεία της περιοχής.

Η περιοχή της Πρέβεζας ενδείκνυται επίσης και για τους λάτρεις της γαστρονομίας λόγω της αξιοθαύμαστης ποικιλίας γεύσεων που προσφέρει. Φρέσκο ψάρι, τυρί, γλυκά του κουταλιού και πίτες είναι μερικές από τις γεύσεις που θα δοκιμάσετε και θα γοητεύσουν τον ουρανίσκο σας. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα της Πρέβεζας είναι ότι μπορεί κανείς να φτάσει οδικώς και να κάνει τις διακοπές του σαν να είναι σε νησί.