Επιτέλους ήλιος σε πόλη του Αρκτικού Κύκλου μετά από 40 ημέρες στο σκοτάδι

Επιτέλους ήλιος σε πόλη του Αρκτικού Κύκλου μετά από 40 ημέρες στο σκοτάδι

Η χαρά των κατοίκων

Ο χειμώνας είναι μια δύσκολη εποχή- κρύο, παγετός, χιόνια, βροχές και γενικά αντίξοες καιρικές συνθήκες για αρκετές χώρες του κόσμου. Μια εποχή κατά την οποία μεγάλη μερίδα ανθρώπων δυσανασχετούν και αναμένουν θερμότερες εποχές. Υπάρχουν όμως και μερικοί που βιώνουν πραγματικά δύσκολες και σκοτεινές ώρες- κυριολεκτικά και μεταφορικά, αναφορικά με τους μήνες που αγαπούν να μισούν.

Οι Ρώσοι του βορρά που ζουν κοντά στον Αρκτικό Κύκλο έζησαν για τουλάχιστον 40 ημέρες στο σκοτάδι μέχρι-επιτέλους- την Παρασκευή, όταν ο ψυχρός, χειμερινός ήλιος τελικά ανέτειλε.

Σύμφωνα με τους The Moscow Times, οι κάτοικοι μοιράστηκαν τη χαρά τους για τις πρώτες ακτίνες της ημέρας - διάρκειας περίπου 30 λεπτών - μετά από εβδομάδες χωρίς φως. (Οι άνθρωποι που ζουν σε άλλα μέρη του κόσμου σαφώς δεν γνωρίζουν το νόημα της συμπτώματα της εποχικής συναισθηματικής διαταραχής (Seasonal Affective Disorder - SAD), γνωστή και ως «χειμωνιάτικη κατάθλιψη» όπως αυτοί που ζουν στην Αρκτική.)

 

Σύμφωνα με τους Moscow Times, οι κάτοικοι του Μουρμάνσκ, συγκεντρώθηκαν στο υψηλότερο σημείο της πόλης, γνωστό ως «Solnechnaya Gorka» (ηλιόλουστος λόφος), για να δουν την πρώτη ανατολή του έτους μετά τη μακρά πολική νύχτα.