Το πιο πολυφωτογραφημένο χωριό των Άλπεων

Το πιο πολυφωτογραφημένο χωριό των Άλπεων

Το Χάλστατ είναι επίσης γνωστό ως «το μαργαριτάρι της Αυστρίας», λόγω του εντυπωσιακού τοπίου του

Αν έχετε περάσει αρκετές ώρες στο Instagram ή στο Pinterest ψάχνοντας για ένα όμορφο μέρος να ταξιδέψετε στην Ευρώπη, οι πιθανότητες να πάτε στο Χάλστατ είναι μεγάλες - διότι είναι μία εκπληκτικά φωτογενής πόλη μεταξύ του Σάλτσμπουργκ και του Γκραζ, στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας.

Τα ξύλινα πυκνοκτισμένα σπίτια σκαρφαλωμένα πάνω στο λόφο και πνιγμένα στη πλούσια φύση συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό όλες τις εποχές του χρόνου.

Το Χάλστατ είναι κάτι περισσότερο από μια όμορφη πόλη. Θεωρείται ότι είναι το αρχαιότερο κατοικημένο χωριό στην Ευρώπη, που χρονολογείται από την Εποχή του Σιδήρου. Στην πραγματικότητα, η πρώιμη Εποχή του Σιδήρου (800-400 π.Χ.) αποκαλείται Περίοδος του Χάλστατ, μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τη γεωργία και την επεξεργασία μετάλλων.

Το χωριό των χιλίων κατοίκων συνδυάζει ιστορική αρχιτεκτονική και προϊστορικά αξιοθέατα ενώ αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το παρεκκλήσι του Αγίου Μιχαήλ όπου βρίσκονται τα μοναδικά ίσως στον κόσμο ζωγραφισμένα στο χέρι κρανία που φυλάσσονται στο οστεοφυλάκιο του ναού.

Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στη γραφική πλατεία με τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια και τα στενά σοκάκια και να κάνει βαρκάδα με καραβάκι στη λίμνη με τους κύκνους.

Το αλάτι αποτελεί πηγή πλούτου για το μέρος εδώ και αιώνες και εδώ βρίσκονται τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού στο κόσμο με υπόγεια λίμνη που εντυπωσιάζει.