Ταξίδι στην «πρωτεύουσα των μανιταριών»

Ταξίδι στην «πρωτεύουσα των μανιταριών»

Τα Γρεβενά έχουν πλέον ξεχωριστή θέση στην ατζέντα των ταξιδιωτών που δίνουν έμφαση στη γαστρονομία

Τα Γρεβενά έχουν πάρει και την ονομασία «πρωτεύουσα των μανιταριών» επίσημα από το 2007, καθώς το μανιτάρι αποτελεί μέρος της τοπικής παράδοσης και της ιστορίας, αλλά και έμβλημα - σύμβολο
της πόλης.

Όσοι μένουν στην περιοχή πρωτοστατούν στην έρευνα, την καταγραφή, την ανάδειξη και την πολύπλευρη αξιοποίηση του φυσικού τους πλούτου.

Μάλιστα, κατέχουν τον τίτλο των πρωτοπόρων της μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας και τα Γρεβενά είναι η πόλη που στοχεύει στην πολύπλευρη αξιοποίησή τους.

Δεν είναι όμως μόνο τα μανιτάρια που σε κάνουν να θέλεις να ταξιδέψεις εκεί, αλλά όλη η περιοχή των Γρεβενών. Η άγρια φύση, η γοητεία των ορεινών παραδοσιακών οικισμών και ό,τι άλλο ζητά κανείς σε έναν βουνίσιο προορισμό θα τα βρει συγκεντρωμένα εδώ, σε μια πραγματικά χαρισματική γωνιά της Ελλάδας.

Εκτός από τη φύση και τις όμορφες γωνιές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει κανείς σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ στην πόλη λαμβάνουν χώρα και διάφορα τοπικά έθιμα.

Οι κρυμμένοι θησαυροί

- Τα πέτρινα γεφύρια αποτελούν τα γραφικά αξιοθέατα της περιοχής

- Ο τόπος των μαμούθ, αφού τα οστά τους βρέθηκαν τυχαία στην περιοχή Αμπέλια και οι έρευνες συνεχίζονται

- Το σπήλαιο Γρεβενών πάνω από την Κοιλάδα του Βενέτικου, σε υψόμετρο 960 μέτρων, σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής, με την περίφημη μονή της Παναγιάς Σπηλιώτισσας

Που θα μείνετε

Στα χωριά των Γρεβενών θα βρει κανείς παραδοσιακούς ξενώνες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, αλλά και πολυτελή δωμάτια μέσα στο δάσος που καλύπτουν όλα τα γούστα.