Καλαμάτα, η αρχόντισσα της Μεσσηνίας

Καλαμάτα, η αρχόντισσα της Μεσσηνίας

Ο Ταΰγετος μεγαλόπρεπος υψώνεται από πάνω της

Η Καλαμάτα είναι ένα σύγχρονο αστικό κέντρο στην καρδιά του Μεσσηνιακού κόλπου και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου, μετά την Πάτρα.

Στην πόλη θα βρείτε τα πάντα: από δραστηριότητες, ενδιαφέροντα σημεία, υπέροχες παραλίες, γραφικά χωριά γύρω, περίφημα μνημεία αλλά και τουριστικές υποδομές για όλους.

Η ιστορία της πόλης

Αναφέρεται στον Όμηρο ως Φαρές, πόλη χτισμένη περίπου στο σημείο που βρίσκεται σήμερα το φράγκικο κάστρο, ενώ το λιμάνι της χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την ακμή της.

Οι σεισμοί του 1986 σημάδεψαν την Καλαμάτα, αφήνοντας πίσω τους θύματα και ζημιές. Όμως η πόλη ανασυγκροτήθηκε και βρήκε ξανά τον ρυθμό της.

Το hotspot

Το καλοκαίρι το παραλιακό μέτωπο είναι το hotspot της πόλης. Εστιατόρια, καφετέριες και μπαράκια στη λεωφόρο Ναυαρίνου και τη μεγάλη ευθεία της παραλίας της Καλαμάτας γεμίζουν κόσμο που απολαμβάνει την ευχάριστη ζωή της πόλης και τις χαρές του ελληνικού καλοκαιριού.

Στον λόφο της Βέργας η θέα της φωτισμένης πόλης είναι μαγευτική. Μια καλή ευκαιρία για να επισκεφθεί κανείς την Καλαμάτα είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της πόλης, που αναδεικνύει τα πολιτιστικά ενδιαφέροντά της και την καλλιτεχνική ταυτότητα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.