Ταξιδεύοντας στο Ροατάν με την πλούσια ιστορία… πειρατείας

Ταξιδεύοντας στο Ροατάν με την πλούσια ιστορία… πειρατείας

Εκτιμάται ότι στα μέσα του 17ου αιώνα υπήρχαν 5.000 που ζούσαν στο Ροατάν

Το νησί Ροατάν στην Καραϊβική αποτελεί την ιδανική επιλογή για ταξιδιώτες που αναζητούν περιπετειώδεις διακοπές με πληθώρα θαλάσσιων σπορ και όλα αυτά σε ένα τροπικό προορισμό.

Αποτελεί το πιο μεγάλο νησί της Ονδούρας και του αρχιπελάγους Ίσλας ντε λα Μπαΐα. Τα κρυστάλλινα νερά του είναι ήρεμα και ρηχά, απολαμβάνοντας έτσι από καταδύσεις και καγιάκ, μέχρι κολύμπι με δελφίνια.

Με υπέροχες παραλίες με λευκή άμμο, πευκοδάση, βοτανικούς κήπους και ένα παρθένο ανατολικό τμήμα, το νησί σας καλεί με κάθε τρόπο να το εξερευνήσετε.

Η στενή λωρίδα γης φιλοξενεί σπάνια είδη ζώων ενώ ολόκληρη η ακτογραμμή του νησιού είναι πλαισιωμένη από έναν κοραλλιογενή ύφαλο με τροπικά ψάρια.

Τα εστιατόρια και τα μπαρ του νησιού βρίσκονται συγκεντρωμένα στο West End ενώ μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την πιο διάσημη παραλία, την West Bay. Δοκιμάστε τις τοπικές νοστιμιές όπως τηγανίτες μπανάνας και Baleadas καθώς και τα άφθονα θαλασσινά του.

Οι πειρατείες

Οι πειρατές έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία του Ροατάν.

Από τις πρώτες ημέρες της ισπανικής κατάκτησης της Λατινικής Αμερικής, πειρατές χρησιμοποίησαν το νησί ως κρησφύγετο από τις λεηλασίες χρυσού και άλλων θησαυρών που είχαν φορτωθεί σε πλοία που διέρχονταν από τα νησιά της Ονδούρας πηγαίνοντας για Ισπανία.

Εκτιμάται ότι στα μέσα του 17ου αιώνα υπήρχαν περίπου πέντε χιλιάδες πειρατές που ζούσαν στο Ροατάν και τα γειτονικά νησιά.