Το πρώτο τελεφερίκ στον κόσμο που θα διασχίζει τα σύνορα δυο χωρών

Το πρώτο τελεφερίκ στον κόσμο που θα διασχίζει τα σύνορα δυο χωρών

Οι τουρίστες θα μπορούν να περνούν από την Κίνα στη Ρωσία πάνω από ένα ποτάμι

Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει, το ίδιο και τα τελεφερίκ! Το πρώτο τελεφερίκ στον κόσμο που θα διασχίζει τα σύνορα δυο χωρών θα «κρεμαστεί» πάνω από τον ποταμό Χαϊλονγκτζιάνγκ, γνωστό στη Ρωσία ως ποταμό Αμούρ, και θα μεταφέρει ανθρώπους από την Κίνα στη Ρωσία και τούμπαλιν.

Το διασυνοριακό τελεφερίκ θα είναι μια επένδυση 120 εκατ. δολαρίων – από την κινεζική πλευρά- με στόχο την προώθηση του τουρισμού και να διευκολυνθεί η διέλευση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε στο Xinhua κινέζος επενδυτής στο πρότζεκτ.

Το τελεφερίκ θα διασχίζει τον ποταμό ο οποίος συνδέει την βορειοανατολική επαρχία Χέιχε με την ρωσική Μπλαγκοβεσένσκ.
Η κατασκευή του τελεφερίκ αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2018.

«Το τελεφερίκ θα καταστήσει πιο εύκολη τη διέλευση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών και θα αποτελέσει επίσης ένα τουριστικό αξιοθέατο στον ποταμό» λέει ο Λι Μπο αναπληρωτής διευθυντής του τελωνείου στο Χέιχε.

Επίσης υπό κατασκευή βρίσκεται και μία οδική γέφυρα ανάμεσα στις δύο πόλεις η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2019.

Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του θα μεταφέρει έως και 1 εκατομμύριο επιβάτες ετησίως ενώ με τις επεκτάσεις, το 2025, ο αριθμός αυτός θα φτάσει και τα 2 εκατομμύρια άτομα το χρόνο.