Η αεροπορική εταιρεία που ζυγίζει τους επιβάτες πριν την επιβίβαση

Η αεροπορική εταιρεία που ζυγίζει τους επιβάτες πριν την επιβίβαση

Ποιο είναι ο μέσος όρος βάρους του κάθε επιβάτη;

Τις τελευταίες ημέρες, οι επιβάτες που περνούν από το αεροδρόμιο του Ελσίνκι ενδέχεται να αναρωτιούνται εάν η αεροπορική τους εταιρεία θέτει ζητήματα βάρους. Κατά το check-in, το προσωπικό της Finnair ζητά από τους επιβάτες της, με ευγενικό πάντα τρόπο, να ανέβουν σε μια σειρά ζυγαριών. Πριν βιαστείτε ωστόσο να κρίνετε, αυτή δεν είναι μια νέα στρατηγική για τη μείωση του φορτίου.

Η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία «τσεκάρει» με αυτό τον τρόπο τους πελάτες της προκειμένου να ελέγξει εάν οι εκτιμήσεις που χρησιμοποίησε για τον υπολογισμό του συνολικού βάρους, των καυσίμων και της ασφάλειας είναι ακριβείς. «Οι αερογραμμές γνωρίζουν πόσο ζυγίζει το αεροσκάφος, πόσο ζυγίζουν οι αποσκευές, αλλά όχι πόσο ζυγίζουν οι επιβάτες», δήλωσε η Päivyt Tallqvist, διευθύντρια επικοινωνίας στην Finnair.

«Μέχρι στιγμής, έχουν βρει 180 εθελοντές πρόθυμοι να ζυγιστούν και χρειάζονται συνολικά 2.000 για να κατανοήσουμε με ακρίβεια το κανονικό ωφέλιμο φορτίο τους», συμπλήρωσε η Tallqvist.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), μέσο βάρος των αντρών είναι τα 84,6 κιλά, των γυναικών τα 66,5 και ο μέσος όρος για παιδιά κάτω των 12 είναι τα 30,7 κιλά.

Ωστόσο, ο EASA διαπίστωσε ότι αποκρύπτεται μια σειρά μεταβλητών: οι άνδρες που ταξιδεύουν στην πρώτη τάξη τείνουν να ζυγίζουν περισσότερο από αυτούς της οικονομικής, ενώ ισχύει το αντίθετο για τις γυναίκες. Η μέση χειραποσκευή ζυγίζει 6,1 κιλά, αλλά ο μέσος όρος μειώνεται σημαντικά το καλοκαίρι και οι άνδρες φέρουν βαρύτερες αποσκευές από ό, τι οι γυναίκες.