Αυτό είναι το μικρότερο ξενοδοχείο του κόσμου!

Αυτό είναι το μικρότερο ξενοδοχείο του κόσμου!

Σε χωριό της Ιορδανίας

Οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να ξεφορτωθούμε το παλιό μας αυτοκίνητο όταν η μηχανή πνέει τα λοίσθια, αλλά όπως φαίνεται δεν το κάνουν όλοι. Όπως ο κύριος της φωτογραφίας, ο οποίος έχει μετατρέψει το αχρηστευμένο πια «κατσαριδάκι» του σε αυτό που ισχυρίζεται δηλαδή «το πιο μικρό ξενοδοχείο του κόσμου».

Όπως μάλιστα διατείνεται ο 64χρονος Mohammed Al Malaheem, οι επισκέπτες περνούν τη νύχτα τους εντός του ειδικά διαμορφωμένου οχήματος στο χωριό Al Jaya στην έρημο της Ιορδανίας - μια εμπειρία πέντε αστέρων.

«Αυτό το χωριό είναι η γενέτειρά μου, εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ έζησα», λέει ο Al Malaheem - που είναι γνωστός και ως Abu Ali. «Ήθελα να ξεκινήσω ένα πρότζεκτ που να βάλει την περιοχή στον χάρτη του τουρισμού...», αναφέρει ο ιδιαίτερος ξενοδόχος. Το χωριό έχει σχεδόν ερημώσει από τους κατοίκους που έχουν φύγει αναζητώντας έναν πιο σύγχρονο τρόπο ζωής - το Al Jaya βρίσκεται κοντά στο Al Shoubak, όπου στεγάζεται σε ένα επιβλητικό κάστρο του 12ου αιώνα που ονομάζεται Montreal. Οι επισκέπτες που φτάνουν στο χωριό του, επιλέγουν τη διανυκτέρευση στο VW από τότε που άνοιξε και τις... τέσσερις πόρτες του το 2011, μετά τη συνταξιοδότησή του. Διακοσμημένο από την κόρη του, το επιδιορθωμένο αυτοκίνητο μοιάζει αγνώριστο με τα πολύχρωμα χειροποίητα σεντόνια και τα μαξιλάρια διακοσμημένα με παραδοσιακά σχέδια και πολύχρωμες χάντρες.

Σύμφωνα με τον ξενοδόχο, η άνεση που προσφέρει είναι ισάξια με αυτή ενός πεντάστερου ξενοδοχείου και μια πινακίδα στο πλαινό μέρος του οχήματος ενημερώνει για το ότι αυτό είναι «το μικρότερο ξενοδοχείο του κόσμου», τίτλος που απονεμήθηκε από τα Ρεκόρ Γκίνες.

Μια νύχτα εδώ κοστίζει περίπου 56 δολάρια, φιλοξενεί δυο άτομα τη φορά και όπως σημειώνει ο Abu Ali εδώ έχουν διανυκτερεύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο ακόμα και VIPs. Το πρωί σερβίρεται πλούσιο πρωινό που ετοιμάζουν η γυναίκα και οι κόρες του - το μενού έχει παραδοσιακό τσάι και λιχουδιές-, ενώ στο παρακείμενο κιόσκι που πωλεί αναμνηστικά όπως αντίκες, κοσμήματα, πολύτιμους λίθους, μινιατούρες τα οποία οι επισκέπτες του ξενοδοχείου μπορούν να αγοράσουν στο τέλος της επίσκεψής τους.