Αεροσκάφος έκανε βουτιά 20.000 ποδιών – Τα «αντίο» των επιβατών

Αεροσκάφος έκανε βουτιά 20.000 ποδιών – Τα «αντίο» των επιβατών

Έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου και το πλήρωμα έτρεχε πανικόβλητο

Οι επιβάτες που ταξίδεψαν σε πτήση της AirAsia έζησαν ίσως την πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής τους όταν το αεροπλάνο έκανε βουτιά 20.000 ποδιών λίγο μετά την απογείωση. Η πτήση QZ535 βρισκόταν μόλις 25 λεπτά στον αέρα, το πρωί της Κυριακής, με προορισμό από το Περθ στο Μπαλί, όταν αναγκάστηκε να επιστρέψει λόγω τεχνικού προβλήματος.

Όπως γράφει ο Telegraph, έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου και ζητήθηκε από τους 145 επιβάτες να υιοθετήσουν τη θέση προστασίας καθώς το αεροπλάνο έχασε υψόμετρο λόγω απώλειας πίεσης στη καμπίνα. «Πήρα το κινητό μου και άρχισα να στέλνω μηνύματα στην οικογένειά μου, ελπίζοντας ότι θα τα λάβουν», είπε ένας από τους επιβάτες στα αυστραλιανά μέσα.

«Λέγαμε αντίο ο ένας στον άλλο. Ήταν πραγματικά πολύ τρομακτικό», συμπλήρωσε. Βίντεο από το εσωτερικό του αεροσκάφους, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, δείχνει μέλη του πληρώματος να λένε στους επιβάτες «πέστε κάτω, πέστε κάτω!».

«Ο πανικός άρχισε να γίνεται εντονότερος, εξαιτίας της συμπεριφοράς των μελών του πληρώματος που έτρεχαν πανικόβλητοι», ανέφερε η επιβάτης Clare Askew.