Τα 7 καταπληκτικά δεντρόσπιτα που μπορείτε να νοικιάσετε στο Airbnb

Τα 7 καταπληκτικά δεντρόσπιτα που μπορείτε να νοικιάσετε στο Airbnb

Η διαμονή σε Airbnb είναι συνήθως πολύ διαφορετική από μια νύχτα σε ένα ξενοδοχείο

Η διαμονή σε Airbnb είναι συνήθως πολύ διαφορετική από μια νύχτα σε ένα ξενοδοχείο, αλλά θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα περίεργη εμπειρία αν τελικά η ενοικίαση αφορούσε δεντρόσπιτο.

Η ιστοσελίδα της Airbnb προσφέρει στους ανθρώπους την ευκαιρία να μείνουν σε οτιδήποτε θέλουν, από σκηνές μέχρι κάστρα, εκτός από την κλασική ενοικίαση δωματίων στο εσωτερικό των σπιτιών. Αλλά τα δεντρόσπιτα είναι αυτά που έχουν προσελκύσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ συχνά βαθμολογούνται από τους σχολιαστές, τουλάχιστον με 4 από τα 5 αστέρια.

Εμείς βρήκαμε τα 7 καλύτερα που μπορείτε να νοικιάσετε έστω για μία βραδιά.

1. Τζόρτζια, ΗΠΑ

Το πιο περιζήτητο κατάλυμα στο Airbnb παγκοσμίως είναι ένα δεντρόσπιτο στην Τζόρτζια των ΗΠΑ και κοστίζει 329 ευρώ την βραδιά.

Το σπίτι βρίσκεται μέσα στα δάση Ατλάντα και μπορεί να φιλοξενήσει μόλις δύο άτομα, καθώς έχει μόνο ένα διπλό κρεβάτι και ένα μπάνιο αλλά διαθέτει απεριόριστη θέα στο δάσος με τον ιδιοκτήτη του να υπόσχεται την απόλαυση του φυσικού τοπίου, πολύ κοντά στο αστικό περιβάλλον της πόλης.

Επίσης δίπλα υπάρχει κι ένα πεύκο ηλικίας 165 ετών, το μεγαλύτερο από τα επτά δέντρα που περιστοιχίζουν το σπίτι.

Αποτελείται από τρεις χώρους, που ο ιδιοκτήτης τους έδωσε τα ονόματα Mind (καθιστικό), Body (κρεβατοκάμαρα) και Spirit (το σημείο με την αιώρα) και αφιέρωμα για αυτό έχουν κάνει μερικά από τα μεγαλύτερα μπλογκ, τηλεοπτικά σόου και περιοδικά του εξωτερικού, ανάμεσά τους τα Architectural Digest, Travel + Leisure και Harper’s Bazaar.

2. San Salvatore Monferrato, Ιταλία

Οι χρήστες της Airbnb λατρεύουν το δεντρόσπιτο με θέα στους λόφους του San Salvatore Monferrato στην Ιταλία.

Αποτελείται από 1 δωμάτιο και 1 μπάνιο και το κόστος ανά διανυκτέρευση ανέρχεται στα 137 ευρώ.

Προσφέρει σύγχρονες ανέσεις που μπορεί να μην περιμένετε από ένα δεντρόσπιτο, αλλά έχει ένα όμορφο διακοσμημένο ιδιωτικό μπάνιο με νεροχύτη, τουαλέτα και ντους.

Και το υπνοδωμάτιο με στυλ shabby chic μπορεί να φιλοξενήσει άνετα ένα ζευγάρι. Μπροστά στην κρεβατοκάμαρα έχει μια όμορφη βεράντα για να απολαύσετε ένα μπουκάλι κρασί, το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να βρουν στο παλιό κελάρι που διαθέτει το σπίτι κάτω από το έδαφος, το οποίο κατασκευάστηκε εκατοντάδες χρόνια πριν.

3. Σικάγο, Ιλινόις

Αυτό το δεντρόσπιτο βρίσκεται περίπου 30 λεπτά από το Σικάγο, του Ιλινόις και κοστίζει 165 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Διαθέτει ένα διπλό κρεβάτι και μια σοφίτα με ένα μονό, σε περίπτωση που χρειαστεί περισσότερος χώρος.

Υπάρχει επίσης ένα μικρό ψυγείο, κουζίνα, φούρνος και τηλεόραση. Μόνο που οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν το μπάνιο τους σ΄ ένα υπαίθριο ντους και για τουαλέτα θα πρέπει να επισκέπτονται ένα γειτονικό σπίτι.

4. North Shore, Χαβάη

Πραγματικά η θέα των κρυστάλλινων νερών από αυτό το δεντρόσπιτο στο North Shore της Χαβάης είναι απερίγραπτη.

Ανάμεσα στα δέντρα πάνω από την πόλη της Haleiwa, με κόστος 185 ευρώ ανά διανυκτέρευση, μπορείτε να μείνετε στο απόλυτο καταφύγιο για τους surfers, τους γιόγκι και τους λάτρεις της φύσης.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένα διπλό κρεβάτι, ένα ψυγείο και μικρή κουζίνα. Ο ιδιοκτήτης λέει ότι ακόμη και από το ντους θα έχετε μια υπέροχη θέα στον ωκεανό.

5. Κόστα Ρίκα

Σε ένα τροπικό δάσος 35 στρεμμάτων στη Κόστα Ρίκα βρίσκεται ένα δεντρόσπιτο με το δροσερό αεράκι και τα άγρια ​​ζώα να είναι σε αρκετά κοντινή απόσταση.

Διαθέτει ένα ευρύχωρο μπαλκόνι και τρία κρεβάτια. Η κύρια κρεβατοκάμαρα έχει ένα μεγάλο παράθυρο με σήτα που επιτρέπει στο δροσερό αέρα να μπαίνει μέσα.

Το δεντρόσπιτο έχει μια μικρή κουζίνα και μπάνιο, αλλά δεν έχει τηλέφωνο ή τηλεόραση. Αλλά ποιος τα χρειάζεται αυτά σε ένα τέτοιο υπέροχο μέρος.

6. Blue Mountains, Αυστραλία

Αυτό το φοβερό δεντρόσπιτο στο Blue Mountains της Αυστραλίας διαθέτει εξαιρετικές υπαίθριες δραστηριότητες, δεδομένου ότι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο εθνικά πάρκα.

Με 586 ευρώ η καμπίνα ανά νύχτα έχει ένα queen-size κρεβάτι, τζάκι, υδρομασάζ και παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Διαθέτει επίσης μια μικρή κουζίνα που είναι συνδυασμός μοντέρνας και παραδοσιακής διακόσμησης.

7. Σαν Φρανσίσκο

Ίσως το πιο παλιό δεντρόσπιτο είναι αυτό που βρίσκεται 15 λεπτά νότια του Σαν Φρανσίσκο.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα, σε αυτό ο κορμός του δέντρου (ηλικίας 150 ετών) χρησιμοποιείται ως τοίχος και τα κλαδιά της βελανιδιάς εισβάλουν αριστερά και δεξιά μέσα στο σπίτι.

Το κρεβάτι μπορεί να φιλοξενήσει ένα ζευγάρι και υπάρχει μια μικρή κουζίνα, αλλά οι επισκέπτες πρέπει να κατέβουν κάτω για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα και το ντους.

Κοστίζει 234 ευρώ ανά διανυκτέρευση.