Οι δίδυμοι πιλότοι της British Airways

Οι δίδυμοι πιλότοι της British Airways

Η τελευταία τους πτήση έγινε με διαφορά 30 δευτερολέπτων

Δυο αδέλφια, δυο δίδυμα αδέλφια, είναι δυο αξιοσέβαστοι πιλότοι που λίγο καιρό πριν κρέμασαν τα... καπέλα τους μιας και έφτασαν σε ηλικία... προσγείωσης. Οι Jeremy και Nick Hart γιόρτασαν τα 60 τους χρόνια στον αέρα μέσα στο κόκπιτ, ο καθένας πιλοτάροντας το δικό του αεροσκάφος για τελευταία φορά.

Η τελευταία προσγείωση έγινε με διαφορά 30 δευτερολέπτων η μία από την άλλη, στο αεροδρόμιο Χίθροου και όπως σημειώνει η Telegraph, αν και τα δυο αδέλφια εργάζονταν στη British Airways τα τελευταία πέντε χρόνια, εντούτοις δε μοιράστηκαν ποτέ το πιλοτήριο λόγω της ανώτερης βαθμίδας τους.

Ο Jeremy από το Flitton του Bedfordshire, περιέγραψε το πως ένιωσε όταν προσγειώθηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του, δίπλα στον αδελφό του, με τη φράση «ένας καλός τρόπος για να βγεις στη σύνταξη». Η τελευταία πτήση για τον Nick ήταν από το Χίθροου στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, και του αδελφού του είχε προορισμό τη Γενεύη της Ελβετίας.

Τα δυο αδέλφια στην πολυετή καριέρα τους, με περηφάνια δηλώνουν πως έχουν μεταφέρει πάνω από δυο εκατομμύρια επιβάτες και πως έχουν συμπληρώσει περί τις 45.000 ώρες στον αέρα. «Όπως κάθε αεροπλάνο αποσύρεται, έτσι συμβαίνει και με τον πιλότο...», συμπληρώνει ο Nick ο οποίος παρέθεσε και ένα χιουμοριστικό περιστατικό από εκείνα που συμβαίνουν στα δίδυμα αδέλφια: «Πριν χρόνια, ο Jerry δεν είχε αναφέρει στους συναδέλφους του του ότι είχε έναν δίδυμο αδελφό - πετούσα τότε με την British Midland- και μια μέρα ένας πιλότος της British Airways με πλησίασε και με ρώτησε τι στο καλό έκανα ντυμένος με στολή άλλης εταιρείας. Χρειάστηκε αρκετή ώρα για να τον πείσω πως δεν ήμουν ο Jerry.».