Εννέα ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Σαντορίνη

Εννέα ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Σαντορίνη

Τα new entries της φετινής σεζόν που ξεχωρίζουν

Επισκεφτήκαμε μερικές από τις αφίξεις της Σαντορίνης, δοκιμάσαμε ολοκαίνουρια εστιατόρια, φρέσκα cocktail bars, εντυπωσιακά ξενοδοχεία και έναν «ναό ομορφιάς», και καταλήξαμε στα αγαπημένα new entries της νέας σεζόν που αξίζει να επισκεφτείς.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Buddha Bar Beach

buddha

Είναι η πρώτη φορά που η Σαντορίνη αποκτά ένα παγκοσμίως γνωστό brand στον τομέα της εστίασης. Το εύκολα προσβάσιμο Buddha-Bar Beach στο Ημεροβίγλι, με μια συγκλονιστική θέα στην Καλντέρα να το καθιστά ανταγωνιστικό από μόνη της, έρχεται με τα high level services του να ανεβάσει τον πήχη του νησιού.

Εκπροσωπώντας την γενικότερη φιλοσοφία του brand που μυεί κάθε επισκέπτη στην πολυτέλεια, το fine dining και το καλοκαιρινό mood που κακομαθαίνει, το Buddha-Bar Beach υπόσχεται να γίνει ένα από τα αγαπημένα σας spot. Εννοείται πως αποτελεί ονειρική επιλογή για το sunset όπου μπορείτε να το απολαύσετε συνοδεία εμπνευσμένων cocktail και shisha (έχει φοβερό μενού, αξίζει να το δείτε και να το δοκιμάσετε).

Στα cocktail αξίζει να σημειωθεί πως η επιμέλεια γίνεται όπως και σε όλα τα Buddha-Bar παγκοσμίως από τον Chief Executive Mixologist Matthias Giroud σε συνεργασία με την Ms. Agata Jadwiga Kurkowska. Από την cocktail list ξεχωρίζουν τα Mochito Vito, το White Princess και το Atlantis path. Σε ό,τι αφορά την κουζίνα, ο chef Γιώργος Μουμούρης μας συστήνει στην Nikkei γαστρονομική κουλτούρα, ενώ οι τραγανιστές γαρίδες (μαύρη tempura γαρίδας και πικάντικη μαγιονέζα), η σαλάτα καβουριού και το ψητό μοσχάρι Miyazaki Wagyu συμπεριλαμβάνονται στα don't miss.

Πληροφορίες

Ημεροβίγλι, Σαντορίνη, τηλ.  22860 25867, buddhabarbeachsantorini.com 
facebook: buddhabarsantorini

Καθημερινά: 13.00-01.00

Andronis Concept

andronis1

Η Σαντορίνη σάς καλωσορίζει σε ένα μέρος ανείπωτης ομορφιάς και ηρεμίας. Χτισμένο στον μοναδικό οικισμό Ημεροβίγλι, στην πιο ρομαντική πλευρά του νησιού, αυτό το ονειρικό ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες του όλες τις ανέσεις και ευκολίες, οι οποίες θα τους εξασφαλίσουν πραγματικά αξέχαστες διακοπές.

Το Andronis Concept είναι αφιερωμένο στην ολιστική φιλοσοφία του ευ ζην, παρέχοντας  την ασυναγώνιστη εξατομικευμένη εξυπηρέτηση που χαρακτηρίζει διαχρονικά τον όμιλο Andronis.

Οι 25 πολυτελείς και minimal σουίτες με τις σύγχρονες πινελιές προσφέρουν απρόσκοπτη θέα στο Αιγαίο, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και το ηφαίστειο, διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, φωτεινούς και άνετους εσωτερικούς χώρους, ενώ διαπνέονται από μια εκλεπτυσμένη αίσθηση θαλπωρής.

Στον χώρο του θα βρείτε το καινούριο Throubi Restaurant με τον chef Βαγγέλη Λεούση να μας συστήνει ένα δημιουργικό μενού ελληνικής μοντέρνας κουζίνας. Στα συν η υπέροχη θέα του εστιατορίου.

Πληροφορίες

Ημεροβίγλι, Επαρχιακή οδός Φηρών Οίας, Σαντορίνη

τηλ. 22860 36735, andronisconcept.com 
facebook: AndronisConcept

Kallos Spa

kallosspa1

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον κόσμο ομορφιάς και χαλάρωσης του Spa, μιας όασης όπου η ηρεμία, η αποτοξίνωση και η απόλυτη περιποίηση συναντούνται. Στον χώρο του πολυτελούς Andronis Concept στο Ημεροβίγλι ένα ξεχωριστό μέρος προστέθηκε σε ένα τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό νησί.

Παραδοθείτε σε θεραπείες που θα σας καλομάθουν, ενώ μετά την περιποίησή σας μπορείτε να επιλέξετε το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, τις δύο πισίνες με υπέροχη θέα ή και το κομμωτήριο, ανάλογα με τις διαθέσεις σας.

Tip: Στον χώρο του Kallos spa θα βρείτε ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο.

Πληροφορίες

Ημεροβίγλι, Επαρχιακή οδός Φηρών Οίας, Σαντορίνη

τηλ. 22860 36735, andronisconcept.com

Καθημερινά 10:00-21:00

Tonbo

tonbo

Η value for money εκδοχή του sushi, ορίζεται σε αυτό το μικρό εστιατόριο στην πλατεία των Φηρών. Στον κάτω όροφο συναντάμε ένα μπαρ ιδανικό για όσους έχουν επισκεφθεί διάφορα αντίστοιχα μέρη στην Ασία και έχουν αγαπήσει το σκηνικό του να απολαμβάνουν το sushi τους σε μια φιλόξενη μπάρα, ενώ για τους υπόλοιπους που αναζητούν ένα βολικό τραπέζι υπάρχει ο εξωτερικός χώρος, και τραπέζια στον κάτω και πάνω όροφο του Tonbo.

Τί δοκιμάζουμε εδώ; Ο κατάλογος κατηγοριοποιείται σε special maki rolls, sashimi, nigiri και sushi combinations. Ξεχωρίσαμε το salmon teriyaki, το ura maki και το usuzukuri. Από το μενού δεν λείπουν κάποια χαρακτηριστικά πιάτα της ταυλανδέζικης κουζίνας.

Πληροφορίες

Φηρά, Σαντορίνη, τηλ. 2286027002, tonbo.gr

Catch Bar Restaurant

catch3

Μπορεί να προστέθηκε πέρυσι στον γαστρονομικό χάρτη της Σαντορίνης, ωστόσο αφορά μία από τις σημαντικές αφίξεις που έναν χρόνο περίπου μετά συζητιούνται έντονα. Μια γαστρονομική εμπειρία επιπέδου σας περιμένει σε αυτό το θαυμάσιο εστιατόριο που λειτουργεί κάτω από την «ομπρέλα» του Andronis Exclusive. Ένας υπέροχος και προσεγμένος χώρος στην Οία, ορίζει την φιλοξενία και την γεύση. Ο head chef Δημήτρης Κατσάνος έχει συνθέσει ένα μενού που εκπροσωπεί με τον δημιουργικότερο τρόπο την ελληνική μοντέρνα κουζίνα με προτάσεις όπως η σφυρίδα φρικασέ και το φιλέτο από αρνάκι να έχουν γίνει πιάτα best sellers.

Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ θα δοκιμάσετε μερικά από τα καλύτερα cocktails του νησιού με τον Γιώργο Καλογερόπουλο να προτείνει μια λίστα που καλύπτει κάθε ψαγμένο ουρανίσκο. Προτείνουμε τα breakfast on sunset, libation, metaxa shine, awn diamond. Η εκλεκτή λίστα κρασιού θα συγκινήσει και τους πλέον απαιτητικούς και σε συνδυασμό με τις γευστικές προτάσεις του μενού δημιουργεί μια υπέροχη εμπειρία.

Πληροφορίες

Οία, Σαντορίνη, τηλ. 22860 72063, facebook: CatchBarRestaurantOia

Λεύκες

lefkes

Ενδιαφέρουσα γευστική άφιξη, στην περιοχή της Φοινικιάς, ελάχιστα λεπτά από την Οία. Το πρώτο "αδερφάκι" από τις περιζήτητες Λεύκες στην Αθήνα, εγκαταστάθηκε στην Σαντορίνη και κερδίζει τις εντυπώσεις από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας του. Ο ιδιοκτήτης και σεφ Τάσος Ντούμας δίνει κι εδώ το (έντονο) στίγμα του, προσθέτοντας στον γαστρονομικό χάρτη του νησιού ένα εμπνευσμένο εστιατόριο που μυεί τον επισκέπτη στην μοντέρνα ελληνική κουζίνα.

Ας ξεκινήσουμε όμως με την ιστορία του χώρου όπου σήμερα στεγάζεται το εστιατόριο. Πρόκειται για μια κάναβα του 1848, σπίτι καπεταναίων που τα τελευταία 20 χρόνια αποτελούσε σημείο αναφοράς στο πανηγύρι του χωριού μιας και όλοι οι ντόπιοι γλεντούσαν εδώ. Αρχιτεκτονικά έχουν διατηρηθεί πάρα πολλά στοιχεία που θα σας ταξιδέψουν στο παρελθόν, όπως οι 3 στέρνες που θα δείτε να αναδεικνύονται στο από τζάμι πάτωμα, και τα ευρήματα που πρωταγωνιστούν στις (εντυπωσιακές) τουαλέτες.

Η φιλοσοφία του καταλόγου, και της κουζίνας κατ' επέκταση, είναι ίδια με της Αθήνας: συγκεντρώνουμε ό,τι μας δίνει ο αέρας, η γη και η θάλασσα και το μεταμορφώνουμε σε νόστιμα πιάτα. Εδώ συναντάμε βέβαια έντονη την παρουσία των τοπικών σαντορινιών προϊόντων, ενώ οι αλλαγές στο μενού είναι συνεχείς.

Η λίστα κρασιών συγκεντρώνει εξαιρετικές επιλογές του τοπικού αμπελώνα, ενώ δεν λείπουν και κάποιες προτάσεις που εκπροσωπούν την υπόλοιπη Ελλάδα. Αξίζει να γνωρίζετε  πως υπάρχουν και wine cocktails.

Φοινικιά, Σαντορίνη, τηλ. 2286 072211

lefkes.gr, facebook: lefkes.santorini

Οινοποιείο Χατζηδάκη

HATZIDAKISWINERY

Μεταφέρθηκε σε νέο χώρο στον Πύργο και αποτελεί ένα από πιο ιδιαίτερα οινοποιεία του νησιού. Για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία του συγκεκριμένου οινοποιείου, επιγραμματικά, το 1996 ο Χαρίδημος Χατζηδάκης πραγματοποίησε την αναμπέλωση ενός μικρού εγκαταλειμμένου από το 1956, λόγω του μεγάλου σεισμού της Σαντορίνης, αμπελώνα. Ο αμπελώνας αυτός του μισού εκταρίου, ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 330 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, στο χωριό Πύργος Καλλίστης, καλλιεργήθηκε βιολογικά με τη γηγενή ποικιλία της Σαντορίνης Αηδάνι.

Ένα υπάρχον μικρό υπόσκαφο κτίσμα, μια παραδοσιακή «σπηλιά» της Σαντορίνης, μεταμορφώνεται το καλοκαίρι του 1997 σε οινοποιείο ή Κάναβα όπως ονομάζονται τα οινοποιεία στη Σαντορίνη. Οι πρώτες φιάλες κρασιού του οινοποιείου θα κυκλοφορήσουν τον Μάιο του 1999, με τη «Σαντορίνη» εσοδείας 1998 και το ερυθρό «Μαυροτράγανο» εσοδείας 1997.

Αυτή ήταν και η αρχή για το οινοποιείο Χατζηδάκη. Σήμερα οι νέες εγκαταστάσεις βρίσκονται εντός της ζώνης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) «Σαντορίνη» στον Πύργο Καλλίστης. Ο επισκέψιμος χώρος εκτείνεται σε δύο κάναβες, και μπορείτε να πραγματοποιήσετε οινογευσίες. Υπάρχει η επιλογή των 4 κρασιών συν ξενάγηση που κοστίζει 7 ευρώ το άτομο και εκείνη της οινογευσίας 8 ετικετών συν ξενάγησης που κοστίζει 13 ευρώ το άτομο.

Πληροφορίες

Πύργος Καλλίστης, Σαντορίνη

τηλ.22860 32466

hatzidakiswines.gr

Κτήμα Αργυρού

argyros

Νέα εποχή για ένα από τα ποιοτικότερα και δημοφιλή οινοποιεία της Σαντορίνης, το Κτήμα Αργυρού, που εδώ και κάποιους μήνες μετακόμισε στις ολοκαίνουριες εντυπωσιακές του εγκαταστάσεις στην Επισκοπή και αυτόματα συμπεριλήφθηκε στις εμπειρίες που πρέπει να βιώσει κάθε επισκέπτης ερχόμενος στο νησί.

Προς το παρόν υπάρχουν δύο πακέτα wine tour, που συμπεριλαμβάνουν οινογευσία σε 5 ετικέτες και ξενάγηση, ενώ αναμένεται και ένα premium πακέτο κατά το οποίο ο επισκέπτης θα περιηγείται (και) στους τριγύρω αμπελώνες (το Κτήμα Αργυρού διαθέτει τον μεγαλύτερο ιδιόκτητο αμπελώνα στο νησί), θα ενημερώνεται για την διαδικασία παραγωγής και θα έρχεται σε επαφή με τον αμπελώνα κ τις διάφορες ποικιλίες. Εν συνεχεία θα μεταφέρεται στον minimal και ξεχωριστό χώρο γευσιγνωσίας για να δοκιμάσει τις 11 ετικέτες του οινοποιείου.

Πληροφορίες

Επισκοπή Γωνιάς, Σαντορίνη

τηλ. 22860 31489

estate-argyros.com