Ανακαλύψτε όμορφες παραλίες στο Νότιο Πήλιο

Ανακαλύψτε όμορφες παραλίες στο Νότιο Πήλιο

Μεγάλες και μικρές, πολυσύχναστες και απάτητες, αλλά όλες πεντακάθαρες και προσιτές για τους λουόμενους

Το Νότιο Πήλιο με τους γραφικούς παραθαλάσσιους οικισμούς και τις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά είναι η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να αποδράσουν κάπου κοντά στην Αθήνα.

Μάλιστα, περιβάλλεται από παραλίες τόσο από την πλευρά στον Παγασητικό κόλπο όσο και από την πλευρά προς το Αιγαίο πέλαγος.

Μεγάλες και μικρές, πολυσύχναστες και απάτητες, αλλά όλες πεντακάθαρες και προσιτές για τους λουόμενους.

Μηλίνα

Το παραθαλάσσιο ψαροχώρι, χτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης Ολιζών, έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο παραθεριστικό προορισμό. Εδώ λειτουργεί οργανωμένο κάμπινγκ, ενώ για κολύμπι θα πάτε στις παραλίες Μηλίνα, Μαύρη Πέτρα, Άγ. Ανδρέας, Μαραθιάς και Τζάστενη. Απέναντι από το χωριό, βρίσκονται τα πανέμορφα νησάκια Αλατάς -με το μοναστήρι των Αγίων Σαράντα- και Πρασούδα.

Πλατανιάς – Κατηγιώργης

Τα ξακουστά ψαροχώρια με τις εξαιρετικές ψαροταβέρνες, επίνεια του χωριού Προμύρι, αποτελούν βάση για εξορμήσεις στις γύρω παραλίες και στα νησιά των Σποράδων. Από τον Πλατανιά αναχωρούν εκδρομικά σκάφη για την Σκιάθο και τη Σκόπελο ενώ εκεί, όπως επίσης και στο γειτονικό παραθεριστικό οικισμό Καστρί, λειτουργούν οργανωμένα κάμπινγκ.

Τρίκερι

Σκαρφαλωμένο σε μια ράχη του Τισσαίου όρους, το «ακρόπρωρο του Πηλίου», σπουδαίο ναυτικό κέντρο του 18ου αι. και, αργότερα, πατρίδα διάσημων σφουγγαράδων, στολίζεται με ωραία αρχοντικά καπετανόσπιτα και όμορφα διακοσμημένες εκκλησίες. Οι κάτοικοί του διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις του τόπου. Στις γιορτές (όπως της Ζωοδόχου Πηγής), οι γυναίκες του χωριού φορούν τις βαριές χρυσοκεντημένες φορεσιές τους. Στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας υπάρχει θρόνος του Ναπολέοντα.

Στο επίνειο του Τρικερίου, την Αγία Κυριακή με τον παραδοσιακό ταρσανά, ένα ψαροχώρι με αιγαιοπελαγίτικο ύφος, ο χρόνος μοιάζει να έχει παγώσει σε προηγούμενες δεκαετίες. Από τον Αλογόπορο, με θαλάσσιο ταξί μπορείτε να πάτε στο νησάκι Παλιό Τρίκερι, όπου θα προσκυνήσετε στη μονή της Παναγιάς Ευαγγελίστριας με τα 100 κελιά.