Οι εντυπωσιακές παραλίες της Χαλκιδικής

Οι εντυπωσιακές παραλίες της Χαλκιδικής

Ονειρεμένες βουτιές στον παράδεισο της Βόρειας Ελλάδας

Αν φημίζεται για κάτι η Χαλκιδική αυτό δεν είναι άλλο από τις υπέροχες παραλίες της. Ατελείωτες χρυσαφένιες αμμουδιές ή μικροσκοπικοί κόλποι, οργανωμένες με κοσμοπολίτικα beach bars και θαλάσσιες δραστηριότητες ή απομονωμένες για πιο ήσυχες βουτιές, οι παραλίες της Χαλκιδικής εντυπωσιάζουν και ικανοποιούν ακόμα και τα πιο δύσκολα γούστα.

Δεν βγήκε τυχαία το περίφημο «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει». Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε εκείνη της αρεσκείας σας και να απολαύσετε το μπάνιο σας στα διάφανα κρυστάλλινα νερά. Καλές βουτιές!

Σάνη

Η παραλία στη Σάνη, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως επίγειος παράδεισος. Η ολόλευκη σαν πούδρα αμμουδιά της ακρογιαλιάς σε συνδυασμό με τα τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό, στο οποίο θα θελήσετε να γίνετε οι πρωταγωνιστές. Είναι οργανωμένη με beach bars και εστιατόρια.

Καλλιθέα

Από τις πιο φημισμένες και πολυσύχναστες ακρογιαλιές της περιοχής, η παραλία της Καλλιθέας, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, αποτελεί σημείο αναφοράς για το νεανικό κοινό που επισκέπτεται τη Χαλκιδική. Η χρυσαφένια, αμμουδερή πλαζ αγκαλιάζεται από καταπράσινα πεύκα και είναι οργανωμένη με μοντέρνα και κοσμοπολίτικα beach bars και ταβέρνες.

Καβουρότρυπες

Μετά τη Βουρβουρού και πριν τη Σάρτη, θα συναντήσετε μία από τις πιο φημισμένες παραλίες όχι μόνο στη χερσόνησο της Σιθωνίας αλλά και σε ολόκληρη τη Χαλκιδική. Οι Καβουρότρυπες είναι καλά κρυμμένες μετά το δρόμο, πίσω από ένα πλούσιο πευκοδάσος. Μπορεί να δυσκολευτείτε να τις εντοπίσετε δύσκολα, καθώς δεν υπάρχουν πινακίδες.

Η πρόσβαση στην ακτή γίνεται μέχρι ενός σημείου με το αυτοκίνητο και εν συνεχεία με τα πόδια, κατηφορίζοντας στο πευκοδάσος. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι βρίσκεται περίπου 1 χλμ. μετά το Πλατανίτσι, όπως έρχεστε από Σάρτη, και ότι στον πρώτο χωματόδρομο που θα συναντήσετε, πρέπει να στρίψετε δεξιά για να πάρετε μια γεύση παραδείσου. Η ακτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξωτική, αφού διαθέτει κρυστάλλινα, διαυγή νερά που εισέρχονται στους εντυπωσιακούς σχεδιασμούς των βράχων.

Βουρβουρού

Περίπου στο μέσον της χερσονήσου της Σιθωνίας, η ακτή της Βουρβουρούς αποτελεί μια ήσυχη επιλογή για όλους εσάς που θέλετε να απολαύσετε τις βουτιές σας μακριά από την πολυκοσμία και τα αδιάκριτα βλέμματα. Η παραλία διαθέτει ψιλή αμμουδιά και φυσική ομορφιά που μαγεύει τους πάντες, είναι οργανωμένη με beach bars ενώ στο τουριστικό θέρετρο θα βρείτε πληθώρα ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων. Από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της, τα μικρά νησάκια με την πλούσια παρθένα φύση και τις απόκρυφες ακρογιαλιές.

Άι Γιάννης

Λίγο έξω από τη Νικήτη στο δρόμο που οδηγεί στο Νέο Μαρμαρά, στη χερσόνησο της Σιθωνίας, θα εντοπίσετε την παραλία του Άι Γιάννη, όπου θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά της. Σημείο αναφοράς, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες της Χαλκιδικής, η ακρογιαλιά με τη χρυσαφένια αμμουδιά είναι οργανωμένη με νεανικά beach bars που της χαρίζουν έντονο παλμό.

Παραλίες Αμμουλιανής

Στον κόλπο του Αγίου Όρους, πολύ κοντά στη μοναστική πολιτεία, βρίσκεται το νησάκι της Αμμουλιανής, το οποίο θα προσεγγίσετε από το λιμάνι της Τρυπητής, στη χερσόνησο του Άθω. Την εικόνα του μοναδικού κατοικημένου νησιού της Χαλκιδικής, το οποίο καταλαμβάνει μία έκταση μόλις 4,5 τ.χλμ., συνθέτουν μικρά λιμανάκια, πεντακάθαρες ακτές (Αλυκές, Άγιος Γεώργιος, Καραγάτσια, Νησάκια, Μεγάλη Άμμος), καταπράσινα τοπία και μονοπάτια για πεζοπορία.