Η Λέσβος στην παγκόσμια έκθεση παρατήρησης πουλιών Global Bird fair

Η Λέσβος στην παγκόσμια έκθεση παρατήρησης πουλιών Global Bird fair

Ξεκινάει στο Rutland της Αγγλίας στις 12 Ιουλίου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα παρουσιάσει για ακόμη μία φορά, τον πλούτο της ορνιθοπανίδας της Λέσβου και τις δυνατότητές της να φιλοξενήσει δραστηριότητες ορνιθοπαρατήρησης συμμετέχοντας στην παγκόσμια έκθεση παρατήρησης πουλιών Global Bird fair 2024.

Η παγκόσμια αυτή έκθεση ορνιθοτουρισμού ανοίγει τις πύλες του στο Rutland της Αγγλίας στις 12 Ιουλίου. Πρόκειται για έκθεση ορόσημο κάθε χρόνου για τους παρατηρητές πουλιών της Αγγλίας. Σε αυτήν λαμβάνουν μέρος τουριστικοί πράκτορες και τουριστικοί προορισμοί εξειδικευμένοι για την παρατήρηση πουλιών, επίσημοι προμηθευτές εξοπλισμού παρατήρησης κ.ά. Διαρκεί τρεις ημέρες (12-14 Ιουλίου) και πλαισιώνεται από παρουσιάσεις από ειδικούς και περιβαλλοντικές οργανώσεις, συζητήσεις και άλλα δρώμενα.

Η συμμετοχή της Λέσβου

Η Λέσβος που χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς στην Ευρώπη για την παρατήρηση πουλιών θα συμμετέχει για τρίτη φορά σε αυτή τη γιορτή. Τη συμμετοχή προετοίμασε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θέλοντας να προβάλει το φυσικό πλούτο της Λέσβου που έχει αναγνωρισθεί ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο από την UNESCO και να τραβήξει το ενδιαφέρον παρατηρητών και τουριστικών γραφείων που εξειδικεύονται στην παρατήρηση πουλιών στο νησί μας.

Στο περίπτερο της Λέσβου προβάλλονται τα πιο ξεχωριστά και σημαντικά είδη πουλιών του νησιού στις διάφορες περιοχές του (υγρότοποι, δάση και ελαιώνες, μεσογειακοί θαμνότοποι και βραχώδεις περιοχές). Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις προστατευόμενες περιοχές, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Με στόχο να έχει η συμμετοχή της Λέσβου το λιγότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η αποστολή βασίζεται στην προβολή ηλεκτρονικού υλικού στο περίπτερο και φυσικά άμεση παροχή πληροφοριών από τους συνεργάτες του Μουσείου.

Η συμμετοχή της Λέσβου πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».