Πόλος έλξης η Κρήτη στην έκθεση τουρισμού «Salon Mondial» στο Παρίσι

Πόλος έλξης η Κρήτη στην έκθεση τουρισμού «Salon Mondial» στο Παρίσι

To ενδιαφέρον πολλών απ' όσους επισκέφθηκαν το τουριστικό περίπτερο επικεντρωνόταν κυρίως γύρω από τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα του νησιού

Στη διεθνή έκθεση γενικού τουρισμού «Salon Mondial du Tourisme» στο Παρίσι, η οποία πραγματοποιήθηκε από 14 έως 17 Μαρτίου, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, με το περίπτερό της να γίνεται πόλος έλξης μεγάλου αριθμού επισκεπτών. Στην ίδια αίθουσα, παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και η έκθεση «Salon Destinations Nature», που εστιάζει στον περιπατητικό τουρισμό και τον τουρισμό δραστηριοτήτων στη φύση. Αυτό που προέκυψε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, ήταν ότι πολλοί από τους επισκέπτες του περιπτέρου είχαν κλείσει τις διακοπές τους στην Κρήτη, κάποιοι ήδη για τον Απρίλιο, ενώ αρκετοί ζητούσαν να μάθουν ποια είναι η ιδανική περίοδος για να επισκεφθεί κάποιος το νησί, χωρίς πολύ κόσμο.

Συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον τους επικεντρωνόταν κυρίως γύρω από τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα της Κρήτης, με αρκετά μεγάλο ποσοστό να επιθυμεί να συνδυάσει τις διακοπές του με πεζοπορία. Μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε σε solo ταξιδιώτες, κυρίως γυναίκες, ενώ αρκετοί εξέφρασαν ενδιαφέρον για διαμονή σε χωριά της ενδοχώρας, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον κρητικό τρόπο ζωής και τη διατροφή, που αποτελεί επίσης σημαντική παράμετρο επιλογής του προορισμού. Το παραδοσιακό κέρασμα που προσφέρθηκε, τους έδωσε λίγη γεύση από Κρήτη, ενώ οι νέες προωθητικές αφίσες με εικόνες και χρώματα του νησιού τους έκαναν να ονειρεύονται τις επόμενες διακοπές τους στο νησί.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επίσης επαφές με εκπροσώπους ταξιδιωτικών εκπομπών δημοφιλών καναλιών της γαλλικής τηλεόρασης, καθώς επίσης travel bloggers, οι οποίοι επιθυμούν να προβάλλουν το νησί μας στο γαλλικό κοινό. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου, ενώ την εποπτεία της συμμετοχής στην έκθεση είχε η αν. προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Ηρακλείου Βουγιουκαλάκη Ελένη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού δήλωσε ότι σε μια αγορά όπως η Γαλλία, που πάντα κρατάει την 3η θέση στο τουριστικό μωσαϊκό της Κρήτης, που ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο επισκέπτες, που είναι η πρώτη ελληνική επιλογή και εκτιμάει ιδιαίτερα την Ποικιλόμορφη - Διαφορετική Κρήτη, «η Περιφέρεια Κρήτης δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει στη μεγαλύτερη έκθεση κοινού της. Οι Γάλλοι, κατέκλυσαν το περίπτερό μας, με την ίδια με μας άποψη, Κρήτη, παντού».