Ξεπερνούν το 75% οι πληρότητες στις αεροπορικές πτήσεις τα τριήμερα της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου

Ξεπερνούν το 75% οι πληρότητες στις αεροπορικές πτήσεις τα τριήμερα της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου

Οι 8 στους 10 επιβάτες από Αθήνα επιλέγουν μια απόδραση σε προορισμούς στο εξωτερικό, ενώ από Θεσσαλονίκη είναι μοιρασμένοι σε εσωτερικό και εξωτερικό

Αυξημένη θα είναι κίνηση στα βασικά αεροδρόμια της χώρας τα τριήμερα της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου, με τους Έλληνες να βρίσκουν ευκαιρία για μια σύντομη απόδραση, κυρίως στο εξωτερικό και ειδικότερα σε βόρειο Ευρωπαϊκές και όχι μόνο πόλεις, όπς τουλάχιστον καταγράφεται από τα στοιχεία της Aegean και τις βάσεις που διαθέτει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Καθαρά Δευτέρα

Η κίνηση για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας τόσο από την αεροπορική βάση της Αθήνας, όσο και από τη βάση της Θεσσαλονίκης, εμφανίζεται πολύ ικανοποιητική, με πληρότητες που φθάνουν και ανά περίπτωση ξεπερνούν το 75% μέχρι στιγμής. Ενώ οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής εξαντλούν και τις τελευταίες διαθέσιμές θέσεις. Οι Έλληνες επιβάτες, που αναχωρούν από την Αθήνα, δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στις σύντομες αποδράσεις στο εξωτερικό (περισσότερο από το 80% της συνολικής επιβατικής κίνησης του τριημέρου αφορά σε πτήσεις εξωτερικού), ενώ οι επιβάτες από την Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν ίδια προτίμηση, τόσο σε προορισμούς του εξωτερικού, όσο όμως και του εσωτερικού.

Η κίνηση προς τους διεθνείς προορισμούς από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη παρατηρείται την Πέμπτη και την Παρασκευή, με επιστροφή κυρίως ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας 18 Μαρτίου, αλλά και την Τρίτη 19 Μαρτίου. Όπως φαίνεται, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αποτέλεσε αφορμή για κάποιους, είτε να ξεκινήσουν νωρίτερα, είτε να παρατείνουν τις διακοπές τους και να μείνουν παραπάνω από 3 ημέρες στον προορισμό της επιλογής τους.

Top προορισμοί εξωτερικού από τις δυο μεγαλύτερες βάσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Από το αεροδρόμιο τη Αθήνας οι Έλληνες ταξιδιώτες θα πάνε Όσλο, Μπολόνια, Γενεύη, Άμστερνταμ και Λισαβόνα, ενώ από την Θεσσαλονίκη θα πάνε Φρανκφούρτη, Βερολίνο, Λάρνακα, Μόναχο και Ντίσελντορφ.

Οι Τοp προορισμοί εσωτερικού από τις δύο μεγαλύτερες βάσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Τώρα σε ό,τι αφορά τους εγχώριους προορισμούς, από το Ελ. Βενιζέλος πάνε Νάξο, Σκιάθο, Σαντορίνη, Λέρο και Σητεία, ενώ από το αεροδρόμιο Μακεδονία πάνε Χίο, Μυτιλήνη, Κω, Ηράκλειο και Λήμνο.

Από τα παραπάνω συνάγεται το γεγονός, ότι πλέον οι Έλληνες έχουν την τάση να ταξιδεύουν και να εξερευνούν λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς, ακόμα και εντελώς νέους, αλλά και πιο οικονομικούς. Αντί να επιλέξουν το Παρίσι, το Λονδίνο ή τη Ρώμη, προτιμούν για παράδειγμα το Όσλο, την Μπολόνια, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ, την Γενεύη κτλ, ενώ στους προορισμούς του εσωτερικού είναι εντυπωσιακό ότι στο top 5 των επιλογών τους εμφανίζονται νησιά, προορισμοί ολοένα και πιο κοντά στο καλοκαίρι.

Πληρότητα σε αεροσκάφη της Aegean την 25η Μαρτίου

Μέχρι στιγμής οι πληρότητες για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου αγγίζουν το 70% τόσο για τις πτήσεις από τη βάση της Αθήνας, όσο και από τη βάση της Θεσσαλονίκης. Φυσικά αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά όσο πλησιάζουμε προς την εν λόγω ημερομηνία. Οι Έλληνες επιβάτες που αναχωρούν από την Αθήνα, δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στις σύντομες αποδράσεις στο εξωτερικό (περισσότερο από τα 2/3 των συνολικών επιβατών μεταβαίνουν σε προορισμούς του εξωτερικού), ενώ οι επιβάτες από την Θεσσαλονίκη φαίνεται να επιλέγουν εξίσου προορισμούς του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού.