Η Αθήνα στις πέντε κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για γαστρονομικό τουρισμό

Η Αθήνα στις πέντε κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για γαστρονομικό τουρισμό

Η λίστα των μεγαλουπόλεων της Γηραιάς Ευρώπης για του ςλάτρεις του φαγητού σύμφωνα με το Ολλανδικό lifestyle περιοδικό Dailybase

Στη λίστα με τις 10 καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για λάτρεις του φαγητού βρίσκεται η Αθήνα, σύμφωνα με νέα έρευνα του Ολλανδικού lifestyle περιοδικού Dailybase, που βασίστηκε σε δεδομένα της Tripadvisor.

Η έρευνα, η οποία κατέγραψε τον αριθμό των «πεντάστερων» κριτικών για εστιατόρια, καφέ, μπαρ και παμπ στις τουριστικές μεγαλουπόλεις της Ευρώπης, ανέδειξε την Αθήνα στην 5η θέση της σχετική κατάταξης με 1.403 κριτικές πέντε αστέρων στην Tripadvisor, όπως αναφέρει το tornosnews.gr.

Κορυφαία Ευρωπαϊκή πόλη για γαστρονομικό τουρισμό αναδείχθηκε το Λονδίνο (2.906) και ακολούθησαν το Παρίσι (2.898), η Βαρκελώνη (1.475), η Ρώμη (1.407), η Αθήνα (1.403), η Μαδρίτη (1.395), η Λισαβόνα (1.177), το Βερολίνο (1.074), η Πράγα (1.015) και το Μιλάνο (814).

Η έρευνα, η οποία αξιολόγησε συνολικά 193 Ευρωπαϊκές πόλεις με τα παραπάνω κριτήρια, βάσει των δεδομένων της Tripadvisor, αναφέρει ότι η Αθήνα είναι διάσημη για το σουβλάκι και τον μουσακά και μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις γαστρονομικές προτιμήσεις.