Πώς η Σάμος έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

Πώς η Σάμος έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

Η δημοφιλία του νησιού φαίνεται να μην εξαντλείται στους ξένους τουρίστες από αγορές της Βόρειας Ευρώπης

Η Σάμος είναι ένας από τους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς τη φετινή σεζόν με την πληρότητα σε πολλά καταλύματα να αγγίζει το 100%, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Μάλιστα, πρόσφατα ευρωπαϊκά ΜΜΕ ανακήρυξαν τη Σάμο ως τον πιο ανερχόμενο προορισμό, ενώ η δημοφιλία του νησιού φαίνεται να μην εξαντλείται στους ξένους τουρίστες από αγορές της Βόρειας Ευρώπης, που παραδοσιακά επισκέπτονται το νησί, καθώς το νησί το επιλέγουν και αρκετοί Έλληνες επισκέπτες ακόμα και για τριήμερες εξορμήσεις, δεδομένης της εύκολης πρόσβασης μέσω συνεχών πτήσεων.

Το Casa Cook Samos, μέλος της κορυφαίας αλυσίδας ξενοδοχείων Casa Collective Hotels που περιλαμβάνει τα lifestyle ξενοδοχεία Casa Cook και Cooks Club, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Σάμου παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες πολυτελείας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου - Ικαρίας, Μάνος Βαλής, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, «είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι για την πορεία των κρατήσεων αλλά για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν οι επαγγελματίες του τουρισμού στο νησί μας. Η Σάμος έχει μπει πλέον για τα καλά στον τουριστικό χάρτη και καθιερώνεται ως ένας βασικός προορισμός τόσο για ξένους όσο και για Έλληνες επισκέπτες. Επιπλέον, ο βασικός στόχος που θέσαμε σχετικά με την επέκταση της τουριστικής περιόδου και τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες, φαίνεται ότι επιτυγχάνεται».