Ποιο μέρος στην Ελλάδα βρίσκεται στη λίστα με τα ομορφότερα μπλε σημεία του κόσμου

Ποιο μέρος στην Ελλάδα βρίσκεται στη λίστα με τα ομορφότερα μπλε σημεία του κόσμου

«Όσοι πάνε εκεί είναι οι πιο “ψαγμένοι”, που αναζητούν την ηρεμία»

Φιγουράρει πλέον και επίσημα στον κατάλογο με τα πιο όμορφα μπλε σημεία του κόσμου στη λίστα της Premier Inn και όχι άδικα. Οι Πρέσπες το αξίζουν καθώς εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες και μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Όπως μετέδωσε σε σχετικό της ΕΡΤ η δημοσιογράφος της Σοφία Ζουζέλ ξέρει από πρώτο χέρι το γιατί μπήκαν στον κατάλογο με τα ομορφότερα μπλε σημεία του κόσμου. «Όσοι αναζητούν τρόπους να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να απολαύσουν την υπέροχη ύπαιθρο, τα φυσικά θαύματα, να διαλέξουν, ανάμεσα σε τόσες επιλογές σε λίμνες, ποτάμια, καταρράκτες και κανάλια ανακαλύπτουν τους πιο γραφικούς προορισμούς» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Η Ζένια Αναστασιάδου, επιχειρηματίας, έχει επιστρέψει στις Πρέσπες τα τελευταία χρόνια και προσπαθεί να ζωντανέψει τον τόπο. «Έχουμε έναν σταθερό αριθμό τουριστών, ειδικά σε τριήμερα, αργίες, κυρίως από επισκέπτες από τις γύρω περιοχές. Όσοι έρχονται στις Πρέσπες είναι οι πιο “ψαγμένοι”, που αναζητούν την ηρεμία».

«Δεν θέλουμε να γίνουμε Κόμο, όπου μόνο για να πατήσει κάποιος στην όχθη πληρώνει πέντε ευρώ», σημειώνει η κ. Αναστασιάδου. Όταν θα ολοκληρωθεί η οδική διάβαση τότε θα υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο για να έρθει κόσμος και να ζήσει τον πλούτο της περιοχής.

 

Οι δέκα καλύτεροι μπλε χώροι που έχουν επιλεγεί ως καλύτεροι προορισμοί

Ο εμβληματικός καταρράκτης Bian Gioc στο Βιετνάμ παίρνει το στέμμα ως ο μπλε χώρος παγκοσμίως. Για όσους προτιμούν ένα πιο γαλήνιο στυλ υδάτινου τοπίου, η λίμνη Wakatipu στη Νέα Ζηλανδία προσφέρει μια απέραντη θέα στους ταξιδιώτες. Με ένα ελαφρώς πιο ζεστό κλίμα, ο διάσημος προορισμός γάμου, η λίμνη Κόμο κατατάσσεται στην 3η θέση. Η λίμνη Loe της Κορνουάλης στην 4η θέση και ο καταρράκτης Kaieteur Falls στην καρδιά του τροπικού δάσους της Γουιάνας στην 5η αποτελούν θαύματα της φύσης.

Η ομιχλώδης και μυστηριώδης Σκωτία καταλαμβάνει την 6η θέση με την παγωμένη λίμνη των νεράιδων Fairy Pools, για κολυμβητές με αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Η λίμνη Ullswater στην βορειοδυτική Αγγλία προϊόν της περιόδου λιωσίματος των παγετώνων, βρίσκεται στην 7η θέση, με σχετικά πιο ήπιες κλιματολογικές συνθήκες.

Στην 8η οι λίμνες των Πρεσπών και λόγω προφανώς της μοναδικότητας της την 9η θέση καταλαμβάνει η λίμνη της Νεκράς Θάλασσας στο Ισραήλ. Τελευταία, αλλά όχι έσχατη η λίμνη Tahoe είναι η μόνη αμερικανική γαλάζια περιοχή στο top 10 των προορισμών.

Στην 24η θέση σημειώνεται πως βρίσκεται ο Καταρράκτης Ρίχτης στο ομώνυμο φαράγγι στην Σητεία στην Ανατολική Κρήτη.