Ελλάδα «ψηφίζουν» με διαφορά οι Αυστριακοί τουρίστες ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Ελλάδα «ψηφίζουν» με διαφορά οι Αυστριακοί τουρίστες ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας το ενδιαφέρον τους εστιάζεται σε Χαλκιδική, Πιερία, αλλά και στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Η Ελλάδα προηγείται με ποσοστό 21% στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή τη συμμετοχή της στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Ferienmesse Wien 2023» στη Βιέννη της Αυστρίας και στη Διεθνή Έκθεση ITTF 2023 στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η Ελλάδα παραμένει αγαπημένος προορισμός των Αυστριακών, καθώς το 2022 καταγράφηκε αύξηση των επισκεπτών από την Αυστρία στη χώρα μας κατά 13,94% σε σχέση με το 2019. Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, που έδωσε στη δημοσιότητα η μεγαλύτερη αλυσίδα τουριστικών γραφείων της Αυστρίας Ruefa, τα μηνύματα που έρχονται από τις προκρατήσεις για την προσεχή τουριστική περίοδο του 2023 είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα, ενώ το ενδιαφέρον των Αυστριακών τουριστών εστιάζεται στις ακτές της Χαλκιδικής και της Πιερίας, αλλά και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τα λουτρά της Κεντρικής Μακεδονίας, τη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, 6.000 συνταξιούχοι Αυστριακοί θα επισκεφτούν τη Χαλκιδική για διακοπές, συμμετέχοντας στην εαρινή εκδρομή του «T.O Senioren Reisen», ένα πρόγραμμα που θα επαναληφθεί και το 2024. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στη Βαρσοβία τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκαν με επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς της Πολωνίας, δημοσιογράφους και αναγνωρισμένους στην πολωνική αγορά bloggers στους οποίους παρουσιάστηκε το τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπρόσωπο της Πολωνικής αεροπορικής εταιρίας LOT, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι προοπτικές απευθείας σύνδεσης της πρωτεύουσας της Πολωνίας με την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ακόμη, στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώθηκε εκδήλωση του Γραφείου του ΕΟΤ της Βαρσοβίας, στην οποία έγινε η παρουσίαση των θεματικών μορφών τουρισμού και των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας.