Γιατί πρέπει να κλείνουμε δωμάτιο μέχρι τον τέταρτο όροφο στο ξενοδοχείο

Γιατί πρέπει να κλείνουμε δωμάτιο μέχρι τον τέταρτο όροφο στο ξενοδοχείο

«Βρίσκεστε σε ένα άγνωστο περιβάλλον που πιστεύετε ότι είναι ασφαλές»

Ένας ειδικός εξηγεί πως θα πρέπει τελικά να νοικιάζει κάποιος δωμάτιο σε ξενοδοχείο από τον τέταρτο όροφο και κάτω και ανέλυσε τους λόγους.

Συγκεκριμένα, ο Lloyd Figgins είναι ειδικός στον τομέα της ταξιδιωτικής ασφάλειας και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι προσεκτικοί με ορισμένους ορόφους ξενοδοχείων.

Γιατί μέχρι τον 4ο όροφο

«Όταν φτάνετε σε ένα ξενοδοχείο, βρίσκεστε σε ένα άγνωστο περιβάλλον που πιστεύετε ότι είναι ασφαλές», είπε ο Φίγκινς.

«Το πρόβλημα έγκειται στο ότι αν χτυπήσει ο συναγερμός πυρκαγιάς, τι κάνουμε μετά; Ξέρουμε πού είναι η έξοδος της πυρκαγιάς; Πώς θα φτάσουμε σε αυτήν; Είναι φραγμένη ή κλειδωμένη;», τόνισε.

Ο Φίγκινς συνέχισε: «Βεβαιωθείτε ότι μένετε μεταξύ του δεύτερου και του τέταρτου ορόφου του ξενοδοχείου γιατί η σκάλα της πυροσβεστικής σπάνια φτάνει πάνω από τον τέταρτο όροφο».

«Όχι, κάτω από τον δεύτερο όροφο»

Όσο για το γιατί όχι κάτω από τον δεύτερο όροφο, εξήγησε: «Οτιδήποτε κάτω από αυτό είναι στόχος διαρρηκτών».

Επίσης τονίζει πως αν κλείσετε δωμάτιο κάτω από τον δεύτερο όροφο, πρέπει να αποφύγετε να πείτε δυνατά τον αριθμό του δωματίου σας και να ζητήσετε από το προσωπικό να τον γράψει σε ένα χαρτί.

«Τα ξενοδοχεία προσελκύουν εγκληματίες καθώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με τα τιμαλφή ή τα υπάρχοντά τους είτε στο δωμάτιό τους είτε πάνω τους», πρόσθεσε.

«Όταν βλέπουν τον επισκέπτη στο μπαρ ή στο εστιατόριο, ξέρουν ότι το δωμάτιο δεν είναι κατειλημμένο και ενεργούν χωρίς να τους καταλάβει κανείς. Και αν θέλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, μπορείτε επίσης να φέρετε μαζί σας μια σφήνα πόρτας».

Σύμφωνα με τον Figgins: «Ακόμα κι αν βρίσκεστε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας και οι κλέφτες έχουν το κύριο κλειδί, η σφήνα της πόρτας από κάτω θα σταματήσει ακόμα κι αυτό».