Μια «Σαντορίνη» στην καρδιά της Σαουδικής Αραβίας: Πλακόστρωτα δρομάκια, ανεμόμυλοι και… σουβλάκι

Μια «Σαντορίνη» στην καρδιά της Σαουδικής Αραβίας: Πλακόστρωτα δρομάκια, ανεμόμυλοι και… σουβλάκι

Δεν μπορείς να δεις την διαφορά με το αυθεντικό ελληνικό νησί

Στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, έχει φτιαχτεί ένα τεράστιο θεματικό πάρκο, το οποίο σε «ταξιδεύει» στα πιο διάσημα αξιοθέατα του πλανήτη.

Ο λόγος για το Boulevard World του Ριάντ, όπου χωρίζεται σε θεματικές ζώνες, αφιερωμένες σε διάφορα κράτη. Από την Κίνα και το Μεξικό, μέχρι τη Γαλλία, την Ιταλία και φυσικά την Ελλάδα!

Εκεί βρέθηκαν πριν από μερικές ημέρες ο Σάκης Τανιμανίδης και η Χριστίνα Μπόμπα, οι οποίοι μας ξενάγησαν μέσα από ένα video στο Tik Tok στο «ελληνικό νησί» που έχουν δημιουργήσει οι Σαουδάραβες.

@iamchrismpoΗ Ελλάδα στο Riyadh? Μα πως; Χθες επισκεφτήκαμε το Boulevard World στο Riyadh, ένα entertainment center που κάθε γωνία του είχε διαφορετικό θέμα! Δείτε ποσό φανταστικά αναπαράστησαν την Ελλάδα 🇬🇷 🇸🇦♬ original sound - Chrismpo

 

Όπως βλέπουμε στην είσοδο της ελληνικής ζώνης υπάρχει μια επιγραφή που γράφει «ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ» και της λείπει μια παύλα στο όμικρον για να μετατραπεί σε θήτα, αλλά προχωράμε. Μέσα ο χώρος θυμίζει φουλ Σαντορίνη.

Υπάρχουν πλακόστρωτα δρομάκια, ανεμόμυλοι, σοκάκια, λευκά σπίτια με γαλάζια παράθυρα, ελληνικές σημαίες και μουσική, τρούλλοι από εκκλησίες, αλλά και μαγαζιά που θυμίζουν Ελλάδα. Μπορεί λοιπόν να βρει κάποιος γύροσουβλάκι ή λουκουμάδες σαν να βρίσκεται όντως σε κάποιο νησί στο Αιγαίο.

Όσο για την τιμή του εισιτηρίου στο Boulevard World είναι στα 150 ριάλ, δηλαδή σχεδόν 37 ευρώ.