North Evia – Samos Pass: Τι ισχύει με τα voucher που δεν χρησιμοποιήθηκαν

North Evia – Samos Pass: Τι ισχύει με τα voucher που δεν χρησιμοποιήθηκαν

Στις 25 Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα

Ξεκινά στις 25 Αυγούστου η τρίτη φάση διάθεσης voucher, περιλαμβάνοντας και τις κάρτες που δεν αξιοποιήθηκαν κατά την πρώτη φάση για το πρόγραμμα North Evia - Samos Pass.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη νέα φάση της δράσης, η κάθε κάρτα χρηματοδοτεί τον δικαιούχο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο, τον μήνα Σεπτέμβριο, για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές.

Κριτήρια και δικαιούχοι για το North Evia - Samos Pass

Δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για την προμήθεια κάρτας, όμως δεν θα πρέπει να είστε κάτοικος των περιοχών αλλά επισκέπτης, αφού στόχος είναι η στήριξη των πληγεισών περιοχών.

Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020. Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης, κατά την περ. β’ της παρ.4 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013.

«Ωφελούμενοι» του δικαιούχου θεωρούνται:

τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και

ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Σε περιπτώσεις συζύγων, προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι του προγράμματος, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου.